Ψευτογιατρός και dr. Kontos που εξαπάτησε και οικογένεια στην Κω : Βίοι παράλληλοι, με σπίτια φρούρια και «θαυματουργά» φιαλίδια για €25.000

Η παρουσίαση της υπόθεσης του τσαρλατάνου φυσικοθεραπευτή-«νευρολόγου», που εκμεταλλευόταν δεκάδες πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, οδηγώντας στον θάνατο τουλάχιστον πέντε εξ αυτών, και οι εντυπωσιακές ομοιότητες με τον «δρ. Θάνατο» Νίκο Κοντοστάθη. Πώς εξαπατούσε τα θύματά του ο 66χρονος μαζί με τον γερμανό γιατρό στη Στουτγκάρδη.

Παντρεμένος με Γερμανίδα, πατέρας τριών παιδιών, ο 66χρονος ψευτογιατρός σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και απάτη, ζούσε με την οικογένεια του σε ένα σπίτι-φρούριο στα Καλύβια Θορικού, με τσιμεντένια τρίμετρη περίφραξη γύρω-γύρω, σιδερένιες πόρτες ώστε να μη βλέπει κανείς μέσα, και εγκατεστημένες παντού κάμερες και άλλα συστήματα ασφαλείας.

Στους ασθενείς του εμφανιζόταν ως φυσίατρος και νευρολόγος. Σύμφωνα με τους γείτονές του τα τελευταία χρόνια είχε κλείσει το ιατρείο του στη Σαρωνίδα και δεχόταν ασθενείς στο σπίτι του. Εξ ου και τα μέτρα προστασίας-ασφαλείας.

Οι ομοιότητες της κατοικίας του στα Καλύβια, εντυπωσιακές με εκείνης του διαβόητου dr. Kontos, Νίκο Κοντοστάθη, που στα τέλη Νοεμβρίου καταδικάστηκε σε οκτώ φορές ισόβια, 50 χρόνια κάθειρξη και 327.000 ευρώ χρηματική ποινή για επτά δολοφονίες ασθενών του, έξι απόπειρες και σωρεία κακουργημάτων.

Κατά σύμπτωση, ο «δρ. Θάνατος» με τις επαναστατικές θεραπείες για τον καρκίνο έμενε στην Αγία Μαρίνα, ενώ ο 66χρονος «θεραπευτής» της σκλήρυνσης κατά πλάκας στα Καλύβια Αττικής, περιοχές σε κοντινή μεταξύ τους απόσταση.

Οπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της υπόθεσης από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, από την πολύμηνη έρευνα για τη δράση του 66χρονου διαπιστώθηκε ότι μέχρι στιγμής έχουν εξαπατηθεί τουλάχιστον 15 ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, σε προχωρημένο συνήθως στάδιο, αλλά και με άλλες νευρολογικές παθήσεις, εκ των οποίων πέντε κατέληξαν.

Εκτός από τον ίδιο, στην απάτη με τις «θαυματουργές θεραπείες» με τα βλαστοκύτταρα, εμπλέκεται και ένας Γερμανός, γενικός γιατρός στη Στουτγκάρδη.

Αμφότεροι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία, απάτη, έκθεση, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Η δράση τους ξεκινάει τουλάχιστον από το 2009 και εντοπίζεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κέρκυρα και τη Χίο. Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν από την εγκληματική τους δραστηριότητας ξεπερνά τις 900.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ,  ο 66χρονος, χρησιμοποιώντας ιατρικούς τίτλους και ειδικότητες που δεν κατείχε, παρουσιαζόταν στα θύματά του ως φυσίατρος ή νευρολόγος, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις χρησιμοποιούσε και την πραγματική του ιδιότητα, του φυσιοθεραπευτή, ενώ αντίστοιχα, ο αλλοδαπός συνεργός του, ο οποίος είναι γενικός ιατρός, παρουσιαζόταν ως γενετιστής ή νευρολόγος.

Από κοινού οι δύο δράστες παρίσταναν ψευδώς στους ασθενείς και στους οικείους τους ότι κατέχουν την απαιτούμενη εξειδικευμένη επιστημονική ειδικότητα και κατάρτιση και υπόσχονταν το ανέφικτο, δηλαδή πλήρη ίαση ή τουλάχιστον θεαματική βελτίωση της υγείας τους, εφόσον δέχονταν να ακολουθήσουν την προτεινόμενη θεραπεία με πεπτίδια και βλαστοκύτταρα.

Προκειμένου να πείσουν τους ασθενείς για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, ανέφεραν ότι, ακριβώς επειδή ήταν τόσο αποδοτική, ερχόταν σε σύγκρουση με τα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιρειών, ότι τη χρησιμοποιούσαν διάσημα πρόσωπα, όπως πολιτικοί, καλλιτέχνες και αθλητές, ενώ έφθαναν ακόμη και στο σημείο να αμφισβητήσουν τις ήδη διαγνωσθείσες παθήσεις.

Στο ονόματα των γνωστών προσώπων που χρησιμοποιούσαν για να πείσουν τα θύματά τους για την αποτελεσματικότητα της θεραπείας, αυτά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, της Αννας Βίσση, του Λευτέρη Πανταζή και πολλών γνωστών αθλητών.

Επιπλέον, έπειθαν τα θύματά τους να μεταβούν στη Γερμανία προκειμένου να υποβληθούν σε συγκεκριμένη εξέταση, με τα έξοδα να τα καλύπτουν εξ ολοκλήρου οι ασθενείς.

Αμέσως μετά, ακολουθούσε και κατ’ ιδίαν εξέταση από τον αλλοδαπό γιατρό, όπου παρουσίαζαν στους παθόντες το όφελος από την προτεινόμενη θεραπεία, και αφού λάμβαναν την έγκριση για την έναρξη της θεραπείας, τους χορηγούσαν υποδόρια ένεση.

Ακολούθως, με την επιστροφή τους στην Ελλάδα, αναλάμβανε να πραγματοποιεί τις ενέσεις ο 66χρονος ή οικείοι των ασθενών, σύμφωνα με τις οδηγίες του. Ανάλογα με την οικονομική ευρωστία των παθόντων, τα φιαλίδια με τα πεπτίδια χρεώνονταν από 200 έως 300 ευρώ έκαστο, ενώ αντίστοιχα, οι ενέσεις με τα βλαστοκύτταρα κόστιζαν από 10.000 έως 25.000 ευρώ ανά δόση!

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ορισμένους ασθενείς συνέστηνε να σταματήσουν τη λήψη της φαρμακευτικής αγωγής που τους είχαν χορηγήσει θεράποντες ιατροί, προκειμένου να αποδώσει η θεραπεία με τα πεπτίδια και τα βλαστοκύτταρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιδεινώνεται η κατάσταση της υγείας τους, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις εκτιμάται ότι συνέδραμε στο να επισπευσθεί ο θάνατος του ασθενούς.

Οταν, μάλιστα, κάποια από τα θύματα του 66χρονου τόλμησαν να ζητήσουν τα χρήματά τους πίσω, κατά δήλωσή τους, τούς απείλησαν άνθρωποι που τον προστάτευαν.

Στο πλαίσιο της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γερμανία, από τις αντίστοιχες γερμανικές Αρχές, σε οικίες και σε κλινικές, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • Φιαλίδια με σκευάσματα που, κατόπιν εργαστηριακών εξετάσεων προέκυψε ότι δεν είχαν καμία φαρμακευτική χρήση,
  • Φάκελοι με ονόματα ασθενών που περιείχαν ιατρικές εξετάσεις,
  • Ενα πιστόλι κρότου-λάμψης με γεμιστήρα και συσκευή εκτόξευσης φωτοβολίδων,
  • Ενα δίκανο και
  • Το χρηματικό ποσό των 1.850 ευρώ. Το συνολικό χρηματικό όφελος που υπολογίστηκε, κατά τις πρώτες εκτιμήσεις, ότι έχουν αποκομίσει οι δράστες από την εγκληματική τους δραστηριότητα ανέρχεται περίπου στις 900.000 ευρώ.

Πηγή: Protagon.gr

Δείτε σχετικά για την υπόθεση που συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Κω: Δίκη «ψευτογιατρού»: Ένοχος ο «Dr Kontos» που οδήγησε στον θάνατο τον 16χρονο Θεοδόση και την 14χρονη Δέσποινα από την Κω

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.