ΟΤΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΑΡΑΧΝΗ

Παράξενα θανατηφόρα κρούσματα από τσίμπημα αράχνης με θύματα ηλικιωμένους παρατηρούνται σε μια επαρχιακή πόλη της νότιας Γαλλίας. Ο φλεγματικός επιθεωρητής Ανταμσμπέργκ, που καλείται επειγόντως από την Ισλανδία για να αναλάβει την υπόθεση της δολοφονίας μιας γυναίκας στο Παρίσι, στρέφει το ενδιαφέρον του περισσότερο προς αυτά τα ασυνήθιστα περιστατικά. Για άλλη μία φορά, η διαίσθησή του δεν τον ξεγελά: κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τους θανάτους αυτούς, δεδομένου ότι δεν είναι θανατηφόρο το δηλητήριο της συγκεκριμένης αράχνης -της αποκαλούμενης και "ερημίτισσας"- που θεωρείται πως τους προκάλεσε.
Με ελάχιστους συμμάχους από την ομάδα του στο πλευρό του, ο επιθεωρητής ξεκινά μια παράτυπη έρευνα η οποία, στην πορεία, φέρνει στο φως νέα στοιχεία πλέκοντας έναν τρομακτικό ιστό γύρω από την υπόθεση. Τα θύματα της αράχνης, ηλικιωμένοι άντρες που όλοι τους υπήρξαν κάποτε τρόφιμοι στο ίδιο ορφανοτροφείο της περιοχής, πολλαπλασιάζονται κι ο Ανταμσμπέργκ, στην προσπάθειά του να ξεδιαλύνει το μυστήριο, θα βυθιστεί σε "μια υπόθεση που φτάνει ως τα βάθη του παρελθόντος αλλά και του μυαλού"... (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

"Το Όταν βγαίνει η αράχνη συνδυάζει έξοχα τη φαντασία, τη ζωολογία και φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους πλεκτάνες σε μια ιστορία μνήμης και εκδίκησης". (περ. Lire)
"Η διαβολική φαντασία της Φρεντ Βαργκάς και ο απρόβλεπτος επιθεωρητής Ανταμσμπέργκ υφαίνουν ένα αστυνομικό μυθιστόρημα όμοιο με ιστό αράχνης που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη". (Journal du Dimanche)
"Ένα ιδιοφυές αστυνομικό μυθιστόρημα όπου οι λέξεις σέρνουν τον χορό έχοντας τον πρωταρχικό ρόλο". (περ. Telerama)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.