Εκλογές: Εδώ είμαστε και φωνάζουμε για νοσοκομείο … με απογοήτευση!

Ακόμα μία προεκλογική περίοδος φτάνει στο τέλος της αφού σε λίγες μέρες οι Έλληνες ψηφίζουμε για Κυβέρνηση.

Από την μία άκρη της Ελλάδας έως την άλλη. Από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, εμείς καλούμαστε να αποφασίσουμε αν θέλουμε να συνεχίσουμε με την ίδια κυβέρνηση ή αν θέλουμε μία άλλη.

Αν και η πρόθεση ψήφου δείχνει συνήθως μία πρώτη εικόνα, εν τούτοις φαίνεται να πηγαίνουμε σε δεύτερη ψηφοφορία αφού κάθε κυβέρνηση μοιραία κουβαλάει την γνωστή «φθορά». Κάθε κυβέρνηση φέρει μαζί της όσα έκανε και όσα δεν έκανε. Κάποιοι θα μείνουν πίσω, κάποιοι θα πάνε μπροστά.

Το θέμα και αυτή τη φορά είναι ο σκοπός της ψήφου. Θα είναι προσωπικός; Θα είναι για το κοινό καλό; Θα ψηφίσουμε πάλι από τον καναπέ βλέποντας τα δελτία ειδήσεων ; Θα ψηφίσουμε γιατί έχουμε κάποια υποχρέωση κάπου;

Πάλι βλέπω ότι «αδιάβαστοι» θα πάμε.

Την τελευταία στιγμή θα «πέσουν» τα τηλέφωνα, θα αρχίσουν τα «κατόπιν ενεργειών μου» και όλα αυτά τα γλυκανάλατα που τόσο έχουν κουράσει. Θα γίνουν οι γνωστές «υπενθυμίσεις» κτλ κτλ.

Σε ότι αφορά στην Κω;

Εκεί που πονάμε δεν έγινε τίποτα. Μέχρι σχέδια νοσοκομείου στο χαρτί είδαμε , ακόμα και χωροθέτηση.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η μεγάλη πληγή του νησιού παραμένει πληγή.

Κάποτε θέλαμε και ιατρικό τουρισμό , την στιγμή που δεν είμαστε σε θέση να υποστηρίξουμε τα βασικά. Μία σωστή περίθαλψη σε ένα νοσοκομείο που στενάζει καθημερινά.

Να «βγει» η σαιζόν, να βγάλουμε χρήματα, να μπούμε στο σπίτι μας , να ξανά βγούμε τον Απρίλιο. Μην τυχόν όμως και κρυώσουμε ή αρρωστήσουμε.

Αναρωτιόμαστε γιατί ο λαός του νησιού δεν συμμετέχει πλέον στις πορείες και στα συλλαλητήρια. Μα πως; Αφού όλοι μέσα μας νιώθουμε πια την απογοήτευση. Δεν έχουμε ελπίδα. Ζούμε με τον φόβο μη τυχόν πάθουμε κάτι.

Αναφέρομαι στην Κω γιατί εδώ ζω. Φαντάζομαι ότι παρόμοια προβλήματα ζουν και άλλοι κάτοικοι , απομακρυσμένων περιοχών.

Αλλά ας μας κάνει κάποιος επιτέλους να νιώσουμε σιγουριά και ελπίδα ότι όντως τελικά ζούμε στο νησί του Ιπποκράτη. Ας μην τον «πουλάμε» μόνο ως σουβενίρ.

Γιατί δεν μας αξίζει!

Μας αξίζουν πολλά περισσότερα. Και μέχρι σήμερα δεν είδα κανέναν να μας τα δίνει!

Αναμένουμε τα αποτελέσματα και εύχομαι πραγματικά η νέα Κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές , όποιοι εκλεγούν να μας δουν!

Εδώ είμαστε και φωνάζουμε απογοητευμένοι!

Καλή ψήφο!

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.