Βράβευση του Pietro Giovanni Liuzzi και της συζύγου του Mattea Cimaglia από το Δήμο Κω

Σε ιδιαίτερα συγκινησιακή ατμόσφαιρα έγινε η βράβευση του Pietro Giovanni Liuzzi και της συζύγου του Mattea Cimaglia (επαναλαμβανόμενων επισκεπτών της Κω) από το γραφείο τουριστικής προβολής του δήμου της Κω την Τρίτη 14/6/22, μετά από την άμεση ανταπόκριση της Αντιδημάρχου Σέβης Βλάχου. Η τελετή της απονομής διπλώματος με το οποίο ανακηρύσσονται δημότες του νησιού, καθώς και αναμνηστικών δώρων προς αυτούς, έγινε στην αίθουσα του γραφείου τουρισμού, παρουσία της Αντιδημάρχου (και μέλους στην επιτροπή τουριστικής προβολής και ανάπτυξης του Δήμου Κω) Γεωργίας Κασσιώτη, της Δώρας Καλαϊζή  (στελέχους του γραφείου τουρισμού), του Γιάννη Τρικοίλη (που έκανε και τη μετάφραση από/προς τα ιταλικά) και της Σοφίας Καραγιάννη.

Δείτε το βίντεο:

:

* Ο συνταγματάρχης εν αποστρατεία Pietro Giovanni Liuzzi ασχολείται από το 2005 με την σφαγή των Ιταλών στην Κω από τους ναζί το 1943. Έχει γράψει 2 βιβλία με θέμα την τραγωδία στον Λινοπότη, το "Kos. Una tragedia dimenticata. Settembre 1943-maggio 1945" (στα ιταλικά και στα αγγλικά, Kos. The forgotten Tragedy) και το "Events on Cos, September 1943 - May 1945 ".

Το  2015 με  πρωτοβουλίες  του κ. Liuzzi και του στρατιωτικού ακόλουθου της ιταλικής πρεσβείας στην Αθήνα έγινε προσπάθεια εντοπισμού και ανασκαφής στην  περιοχή όπου έγιναν οι εκτελέσεις για τον εντοπισμό των υπολοίπων τριών ομαδικών τάφων και την εύρεση των λειψάνων περίπου 30 αξιωματικών που δεν είχαν εντοπισθεί στις πρώτες έρευνες στις οποίες είχε γίνει η εκταφή των 64 σορών, λίγα χρόνια μετά το τέλος του πολέμου.

Mε πληροφορίες από : ertnews.gr -1943 – Η σφαγή των Ιταλών στην Κω από τους ναζί

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.