Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Σ’ ένα τόπο μαγικό! (Πράκτορες του Πλανήτη)

Συγγραφέας: Ελένη Ανδρεάδη

Τίτλος: Πράκτορες του Πλανήτη

Εικονογράφος: Στέφανος Κολτσιδόπουλος

Εκδόσεις: Μεταίχμιο

 

Υπάρχει ένας καλαίσθητος, εύκολος στην πλοήγηση, καλοσχεδιασμένος και σωστά δομημένος ιστότοπος που σε προκαλεί να τολμήσεις να γίνει πράκτορας του πλανήτη. Αρκεί να κάνεις κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο http://planetagents.org και να δεις πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις τρόποι για να το καταφέρεις. Ένας από αυτούς (ίσως ο σπουδαιότερος) είναι το συγκεκριμένο βιβλίο.

Αυτό το βιβλίο που η δημιουργός του το έκανε να μοιάζει με ένα οποιοδήποτε άλλο απλό και συνηθισμένο βιβλίο και το έκρυψε στα βιβλιοπωλεία. Στην πραγματικότητα, όμως, μόνο συνηθισμένο δεν μπορεί να το πει κανείς. Απευθύνεται αυστηρά σε άτομα αποφασισμένα να αναλάβουν τη μυστική και άκρως επικίνδυνη αποστολή τριών υπερόπλων που θα σώσουν τον κόσμο.

Από σεβασμό στην ιδιαιτερότητα του περιεχομένου του, δεν θα αποκαλύψω τίποτα για την πλοκή του, παρόλο που ρούφηξα κάθε σελίδα του και απόλαυσα κάθε στιγμή της ανάγνωσής του. Κι αυτό γιατί δεν απευθύνεται σε όλους, παρά μόνο στα παιδιά που δε φοβούνται να αναλάβουν μια τόσο σπουδαία και επικίνδυνη αποστολή. Το λέει, άλλωστε, πεντακάθαρα:

«Τολμάς να αναλάβεις μια μυστήρια, άκρως απόρρητη αποστολή γεμάτη εκπλήξεις; Είσαι έτοιμος να σώσεις τον κόσμο; Αν η απάντηση είναι όχι, ΜΗΝ ανοίξεις αυτό το βιβλίο. Άφησέ το αμέσως κάτω και απομακρύνσου σιγά σιγά, παριστάνοντας το αδιάφορο παιδί!»

Πρόκειται για ένα πανέξυπνο κείμενο, που είναι μίλια μακριά από διδακτισμούς και ξερή παράθεση πληροφοριών αλλά που ενεργοποιεί τα παιδιά όχι μόνο να διαβάσουν αλλά και να συνεργαστούν μεταξύ τους. Με χιούμορ και περιπετειώδη διάθεση τα προτρέπει να δημιουργήσουν μια επίλεκτη ομάδα πρακτόρων του Πλανήτη με κοινό στόχο την προστασία του πλανήτη. Είναι γεμάτο κρυμμένα στοιχεία, απόρρητες πληροφορίες που ο αναγνώστης χρειάζεται να ανακαλύψει για να επιτελέσει το έργο του.

Ένα βιβλίο, μια ιδέα, που φιλοδοξεί να κάνει τον κόσμο κι εμάς καλύτερους και πιο ευαισθητοποιημένους απέναντι στο μεγάλο μας σπίτι που λέγεται Γη.

Όσο για την εικονογράφηση; Δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Αρκεί να φυλλομετρήσει κανείς γρήγορα το βιβλίο και να νιώσει ότι πρωταγωνιστεί σε ταινία κινουμένων σχεδίων. Είναι γεμάτη σχέδια, χρώμα, έξυπνους χαρακτήρες και ύφος που ταιριάζει με τη μοναδικότητα της σειράς, που προσωπικά βρίσκω απολαυστικότατη!

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.