Φωτεινή Βασιλείου

 Συνέντευξη

Πείτε μας λίγα λόγια για το πρώτο σας παιδικό βιβλίο με τίτλο «Το μυστικό της βασιλοπούλας» που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Τετράγωνο.
«Το μυστικό της βασιλοπούλας» είναι το πρώτο από έξι έμμετρα παραμύθια που έγραψα και το πρώτο που εκδόθηκε από τις εκδόσεις Τετράγωνο.

Το είχα για πολλά χρόνια κλεισμένο στο συρτάρι μου… ευτυχώς που είχε για παρέα τα υπόλοιπα πέντε!

Όταν αποφάσισα να τα στείλω σε εκδοτικούς επέλεξα δύο που αγαπούσα περισσότερο. Η βασιλοπούλα ήταν ένα από αυτά. Πιστεύω πως έκανα πολύ καλά που την επέλεξα γιατί πολύ σύντομα είχα καλά νέα από τις εκδόσεις Τετράγωνο και τον κύριο Μουρατίδη.

Πριν από αυτό βέβαια είχα πάρει αρκετές αρνητικές απαντήσεις από άλλους εκδοτικούς. Το λέω αυτό για όσους γράφουν και δοκιμάζουν την τύχη τους σε διάφορους εκδοτικούς, ποτέ μην απογοητεύεστε!

Αυτή είναι άλλωστε και η ιστορία της βασιλοπούλας μου. Ζούμε τη ζωή με αισιοδοξία και χαρά γιατί κάπου υπάρχει το ταίρι μας και μας ψάχνει, είναι απλά θέμα χρόνου.

Τώρα αν περιμένετε να σας αποκαλύψω το μυστικό της… Λυπάμαι αλλά δεν μπορώ. Θα σας πω μόνο αυτό… Δάσκαλο στο πιάνο είχε τον Μπετόβεν!

 

Σας έχουν βοηθήσει οι σπουδές σας στην ψυχολογία, τόσο στην επαφή σας με τα παιδιά στις παρουσιάσεις όσο και στη συγγραφή γενικότερα των παιδικών βιβλίων;

Σίγουρα οι σπουδές μου με έχουν βοηθήσει με πολλούς τρόπους. Στην επαφή μου με τα παιδιά όσο και στη συγγραφή των παραμυθιών όμως περισσότερο με βοηθάει η παιδική μου ηλικία και όλες οι αναμνήσεις που έχω από παιδί.

Προσπαθώ πάντα να γράφω με παιδικό ενθουσιασμό και όταν παρουσιάζω το παραμύθι μου σκέφτομαι πάντα τι μου άρεσε και μου έκανε πιο πολύ εντύπωση όταν ήμουν παιδί.

Μου αρέσει βέβαια εκτός από τα παιδιά να απευθύνομαι και στα παιδιά που έχουν μεγαλώσει πια και έχουν ξεχάσει να διασκεδάζουν… στους μεγάλους. Γι αυτό και στα παραμύθια μου φροντίζω να τους αφήνω μικρές εκπλήξεις… ίσως κάποιο παιχνίδι με τις λέξεις, κάποιο κρυμμένο αστείο.

Πείτε μας την εμπειρία σας από το διαδικτυακό διαγωνισμό του Μύλου των Ξωτικών και γενικότερα τη γνώμη σας για τέτοιου είδους διαγωνισμούς.
Φέτος την περίοδο των εορτών επισκεφτήκαμε οικογενειακώς τον Μύλο των Ξωτικών στα Τρίκαλα. Εκεί ενημερώθηκα για το διαδικτυακό διαγωνισμό παραμυθιού. Αποφάσισα να λάβω μέρος με ένα από τα τελευταία παραμύθια που έχω γράψει «Το Τούνελ του Νελ». Η εμπειρία μου ήταν όμορφη. Τα παραμύθια που διαγωνιζόντουσαν ήταν πάρα πολλά και αν και δεν κατάφερα να τα διαβάσω όλα, όσα μπόρεσα να διαβάσω ήταν πραγματικά πολύ όμορφα και ευφάνταστα.

Ο κόσμος μπορούσε να μπει στην ιστοσελίδα να τα διαβάσει και να ψηφίσει έως και τρία αγαπημένα. Θεωρώ πως τέτοιοι διαγωνισμοί βοηθούν ανθρώπους που γράφουν να κάνουν το πρώτο βήμα και να διαβαστούν από ένα ευρύ κοινό. Μπορεί ο Νελ να μη κέρδισε κανένα βραβείο σε αυτό το διαγωνισμό χάρηκα όμως πάρα πολύ τα σχόλια όσων το διάβασαν και έμαθαν την ιστορία του.

 

Θα περιμένουμε κάτι από εσάς εκδοτικά μέσα στο 2012;

Όπως ανέφερα, υπάρχουν άλλα πέντε έμμετρα παραμύθια που περιμένουν να βγουν από το συρτάρι και να συναντήσουν ξανά τη φίλη τους, τη βασιλοπούλα.

Ίσως και ο Νελ, ο τυφλοπόντικας σκάβοντας τα τούνελ του να καταφέρει να τρυπώσει σε κάποιον εκδοτικό…

Ελπίζω να τα καταφέρουν μέσα στο 2012!

Bασίλης Κουτσιαρής1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν από 9 χρόνια ΛΚΚ

    ΑΙΔΙΕΣ,ΚΑΚΑΣΧΙΜΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ.

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.