Στάση Δημοτικό! Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του ΠΑ ΛΙ ΚΑ ΡΙ - Μυστήριο στο εργοστάσιο με τις ομπρέλες

Οι υποθέσεις του επιθεωρητή Σπιθαμή και του ΠΑ ΛΙ ΚΑ ΡΙ

Μυστήριο στο εργοστάσιο με τις ομπρέλες

Συγγραφέας: Αντόνιο Γκ. Ιτούρμπε

Εικόνες: Άλεξ Όμιστ

Εκδόσεις: Κέδρος, 2018

Ηλικία: Από 8 ετών

Αυτό που λένε, πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, ισχύει και εδώ. Από πολύ νωρίς τα πράγματα δεν πήγαιναν και τόσο καλά για τον επιθεωρητή Σπιθαμή. Εκεί που λιγουρεύτηκε μια ομελέτα και πήγε να μεγαλουργήσει, του κάηκε εντελώς. Και φυσικά δεν πρόλαβε να φτιάξει άλλη, γιατί τον κάλεσε το καθήκον. Έπρεπε να τρέξει για να λύσει ένα καινούριο και δύσκολο μυστήριο. Διαρρήκτες είχαν μπει σε εργοστάσιο ομπρελών το προηγούμενο βράδυ και το έσκασαν χωρίς να κλέψουν το παραμικρό. Αυτό που έκαναν όμως, ήταν να καταστρέψουν τα μηχανήματα.

Έχουμε, λοιπόν: μεγάλα αποτυπώματα στο χώμα, τρία άγρια σκυλιά με σπασμένα δόντια, μια ηλικιωμένη γειτόνισσα, την κυρία Τουρτίδου, τον ξυλοκόπο κύριο Μάρκους και τη δούκισσα του Μοντεφλορίδο, που προέρχεται από μια οικογένεια που είχε προβλήματα ύπνου και ζει μόνη στον πύργο της.

Όλοι τους είναι ύποπτοι και όσο προχωράει η ανάκριση τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ. Τελικά θα καταφέρουν να δώσουν φως στο μυστήριο;

Ο επιθεωρητής Σπιθαμής και ο ΠΑ ΛΙ ΚΑ ΡΙ έρχονται και πάλι να μας κρατήσουν συντροφιά με μια συναρπαστική αστυνομική περιπέτεια.

Αν και κείμενο μικρής έκτασης, η ιστορία δεν υστερεί καθόλου σε πλοκή. Με γρήγορη και επιδέξια γραφή ο συγγραφέας ξετυλίγει ακόμα ένα μυστήριο. Φυσικά το χιούμορ είναι παρόν σε όλο το κείμενο. Με ζωντανούς διαλόγους ο Αντόνιο Γκ. Ιτούρμπε κεντρίζει το ενδιαφέρον του παιδιού-αναγνώστη.

Η εικονογράφηση του Άλεξ Όμιστ ταιριάζει απόλυτα με το ύφος του κειμένου. Σκίτσα με καθαρές γραμμές καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος των σελίδων και δίνουν χρώμα και κίνηση στην περιπέτεια.

Είναι σίγουρο πως οι λάτρεις του μυστηρίου θα απολαύσουν αυτή τη σειρά των βιβλίων και θα αναζητήσουν τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.