Στάση Δημοτικό! (ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Τρία παιδιά κι ένας σκύλος κατακτούν ένα νησί)

ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Τρία παιδιά κι ένας σκύλος κατακτούν ένα νησί

Συγγραφέας: Νάντια Δρακούλα

Εικονογράφηση: Χρύσα Χουλιάρα

Εκδόσεις: Πατάκης 2017

Ηλικία: Από 8 ετών

Η Αφροδίτη, ο Λέλος, η Μπιάνκα και ο σκύλος ο Μπελάς μαζεύονται όλοι μαζί ένα καλοκαίρι στο νησί της γιαγιάς τους. Οι πρώτες μέρες περνούν αργά και βαρετά. Σκαρφίζονται τρόπους για να ξεγλιστρήσουν από το σπίτι δίχως να τους πάρει είδηση η γιαγιά, τρόπους για να περάσουν τις μέρες τους λιγότερο ανιαρά. Μέχρι που μια μέρα αποφασίζουν να κατακτήσουν το απέναντι νησί, ένα μικρό ερημονήσι που έχει το σχήμα του γνωστού χαμογελαστού δεινοσαύρου Τ-Ρεξ.

Έτσι, καθημερινά τα παιδιά ανεβαίνουν στην «Αντζούγια» και πηγαίνουν στο απέναντι νησί. Εκεί έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες και απρόσμενες εκπλήξεις. Σε κάθε τους επίσκεψη ένας μυστηριώδης άγνωστος τους αφήνει και από κάτι. Κάτι που βοηθά τα παιδιά στην επιβίωσή τους στο νησί και στο να τα βγάλουν πέρα στις δύσκολες στιγμές για όσο χρόνο βρίσκονται εκεί.

Τα τρία ξαδέρφια θα περάσουν μαζί όμορφες στιγμές αλλά και δύσκολες. Όλες οι εμπειρίες που θα βιώσουν θα έχουν ως αποτέλεσμα να ζήσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι ανακαλύπτοντας τον εαυτό τους.

Το «ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Τρία παιδιά κι ένας σκύλος κατακτούν ένα νησί» είναι ένα βιβλίο περιπέτειας. Ένα βιβλίο που θα σας παρασύρει σε ένα νησί και θα σας γεμίσει αλμύρα και δροσερό αεράκι.

Ένα βιβλίο που θα φέρει τον αναγνώστη πιο κοντά στο eco-tourism διότι η εκμετάλλευση μορφών ενέργειας, η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση είναι καθοριστικά για την επιβίωση των ηρώων μας.

Είναι πολύ σημαντικό, στην εποχή που ζούμε, να έρχεται κάποιος σε επαφή από μικρή ηλικία με την φύση και τους κινδύνους που τη διατρέχουν. Το «ΚΑΜΠΙΝΓΚ: Τρία παιδιά κι ένας σκύλος κατακτούν ένα νησί» καταφέρνει ακριβώς αυτό, μέσα από αυτή την περιπέτεια.

Τα μαυρόασπρα σκίτσα της Χρύσας Χουλιάρα ντύνουν όμορφα την ιστορία μας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.