Στάση Δημοτικό (Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου)

Αρσέν και Φαντομά: Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου

Συγγραφείς: Κυριάκος Αθανασιάδης – Κίκα Τσιλιγγερίδου

Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2017

Ηλικία: Από 8 ετών

Αν σας ενδιαφέρει το μυστήριο, η περιπέτεια και το γέλιο, βρήκα το κατάλληλο βιβλίο για σας. Να είστε σίγουροι πως οι ήρωες του βιβλίου δεν θα σας απογοητεύσουν.

Ο Αρσέν, ένας σκύλος παγκ και η Φαντομά, μία γάτα Περσίας, είναι ιδιωτικοί ντετέκτιβ, βασικά ο Αρσέν γιατί η Φαντομά είναι η ιδιαιτέρα γραμματέας του. Και μη νομίζετε πως έχουν καμία σχέση με τους κοινούς ιδιωτικούς πράκτορες που γνωρίζετε, όχι βέβαια. Αυτοί δύο είναι ξεχωριστοί. Έχουν πολλαπλά ταλέντα και δεξιοτεχνίες και… είναι και αδέρφια. Καλά ακούσατε. Μπορεί να φαντάζουν διαφορετικοί αλλά δεν είναι. Έχουν την ίδια μαμά και μπαμπά, ζουν κάτω από την ίδια στέγη, τρελαίνονται για παγωτά, για ταινίες με σούπερ ήρωες και έχουν μαζί το Γραφείο ιδιωτικών Ερευνών «Αρσέν & Φαντομά».

Σε αυτό το βιβλίο έχουν να επιλύσουν μια σπουδαία υπόθεση, άκρως επικίνδυνη. Ένας νέος κάτοικος της γειτονιάς, ο Τσουμπάκα, ένα μοχθηρό αγγλικό μπουλντόγκ, κατέφθασε κι αποφάσισε να είναι ο νέος ντετέκτιβ και ο νέος φόβος και τρόμος της περιοχής. Αυτός και η παρέα του έχουν σχεδόν πείσει όλη τη γειτονιά πως είναι ο καλύτερος, ο σπουδαιότερος πράκτορας, αλλά ο Αρσέν, φυσικά, δεν έχει πειστεί. Υποψιάζεται ότι ο Τσουμπάκα είναι κακός και ότι κάτι ύπουλο ετοιμάζει. Όταν ξαφνικά εξαφανίζεται ο παπαγάλος Φεράντε, ο Αρσέν και η αδερφή του η Φαντομά αναλαμβάνουν δράση. Άραγε θα καταφέρουν να λύσουν το μυστήριο πριν το λύσει ο Τσουμπάκα;

«Το μυστήριο του εξαφανισμένου παπαγάλου» είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς του Αρσέν και της Φαντομά. Γνώρισα τους ήρωες πολύ πριν πιάσω στα χέρια μου το πρώτο βιβλίο τους. Τους γνώρισα μέσα από τη σελίδα του Αρσέν στο facebook. Τα δύο αυτά αξιολάτρευτα τετράποδα υπάρχουν στην πραγματικότητα και έχουν γίνει γνωστά σε μικρούς και μεγάλους.

Πιάνοντας, λοιπόν, το βιβλίο στα χέρια μου, ομολογώ πως είχα την περιέργεια να δω αν θα ‘κούμπωνε’ όμορφα όλο αυτό, δηλαδή αν θα απολάμβανα το βιβλίο όσο απολαμβάνω τους ήρωες live.

Όχι απλά ‘κούμπωσε’ αλλά ‘σφράγισε αεροστεγώς’ τις ανησυχίες μου. Οι συγγραφείς κερδίζουν το παιδί-αναγνώστη, και όχι μόνο, από την πρώτη στιγμή. Η στακάτη γραφή γεμάτη εικόνες θα έλεγε κανείς πως είναι και βιωματική. Η περιπέτεια, οι ανατροπές και το χιούμορ κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ΄ όλη τη διάρκεια της ανάγνωσης.

Δεν μπορεί να παραλείψει κανείς τα υπέροχα σκίτσα της αγαπημένης Ναταλίας Καπατσούλια. Με μαυρόασπρες φιγούρες ντύνει πολύ όμορφα την ιστορία.

Ανυπομονώ να διαβάσω το δεύτερο βιβλίο της σειράς που έχει ήδη κυκλοφορήσει με τον τίτλο: Το μυστήριο με τα στοιχειωμένα τυράκια.

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.