Στάση Δημοτικό! (Άγκαθα Μίστερι – Το αίνιγμα του φαραώ! - Το σπαθί του Βασιλιά της Σκοτίας)

 

Άγκαθα Μίστερι – Το αίνιγμα του φαραώ!

Συγγραφέας: Σερ Στιβ Στίβενσον

Εικόνες: Στέφανο Τουρκόνι

Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη

Εκδόσεις: Κέδρος 2016

Ηλικία: Από 10 ετών

Το αίνιγμα του Φαραώ είναι μια περιπέτεια, μια ιστορία μυστηρίου που διαδραματίζεται στην Αίγυπτο. Η Άγκαθα, ένα δωδεκάχρονο κορίτσι με δαιμόνιο ένστικτο ντετέκτιβ είναι η κεντρική ηρωίδα μας. Μαζί με τον αδέξιο ξάδερφό της, τον Λάρι, τον πιστό της μπάτλερ, τον κύριο Κεντ και τον γάτο τους τον Γουάτσον, καλούνται να λύσουν ένα επικίνδυνο μυστήριο.

Στην κοιλάδα των Βασιλέων μία ομάδα έμπειρων αρχαιολόγων είναι κοντά σε μία τρομερή, άκρως επαναστατική, ανακάλυψη. Ένας τάφος ενός άγνωστου Φαραώ είναι έτοιμος να βγει στην επιφάνεια. Όμως, ξαφνικά, γίνεται το αναπάντεχο. Κάποιος κακόβουλος έκλεψε την πινακίδα με τις λεπτομερείς οδηγίες για τον εντοπισμό του τάφου.

Μόλις, η Άγκαθα και η παρέα της, μαθαίνουν το συγκλονιστικό νέο ετοιμάζονται να ταξιδέψουν για την Κοιλάδα των Βασιλέων για να ρίξουν φως στο μυστήριο.

Η παρέα, λοιπόν, και στην Κοιλάδα των Βασιλέων θα πάνε, και το μυστήριο με επιτυχία θα λύσουν αλλά μέχρι να φτάσουν στην επίλυση του γρίφου θα ζήσουν μία αξέχαστη ριψοκίνδυνη περιπέτεια με στιγμές αγωνίας και αγρυπνίας. Με κακούς που οπλοφορούν και διάφορους ύποπτους να περιτριγυρίζουν στα πόδια τους.

“Το αίνιγμα του Φαραώ” είναι το πρώτο βιβλίο της γνωστής σειράς μυστηρίου. Είναι μία έξυπνη σειρά, που διαβάζεται γρήγορα και ευχάριστα. Η ιστορία μας είναι ιδανική για αναγνώστες που αγαπούν τη δράση και την περιπέτεια. Ο συγγραφέας καταφέρνει να ταξιδέψει τον μικρό αναγνώστη στην Αίγυπτο, στην Κοιλάδα των Βασιλέων, και να ζήσει μια περιπέτεια δίπλα στους ήρωες - ντετέκτιβ - του βιβλίου.

Απευθύνεται σε αναγνώστες που αγαπούν τις ιστορίες με σασπένς και κίνδυνο, αλλά χωρίς βίαιες σκηνές.

Τα μαυρόασπρα σκίτσα του Στέφανο Τουρκόνι ντύνουν αρμονικά την ιστορία χαρίζοντας μία έντονα χιουμοριστική πινελιά, που ταιριάζει ιδιαίτερα στο ύφος της.

Η σειρά είναι ιδανική για αναγνώστες όλων των ηλικιών, με μόνη προϋπόθεση να αγαπούν την περιπέτεια και το μυστήριο.

Το ίδιο ενδιαφέρον και γεμάτο μυστήριο είναι και το δεύτερο βιβλίο της σειράς Άγκαθα Μίστερι: « Το Σπαθί του Βασιλιά της Σκοτίας». Η γνωστή παρέα μαζί με τον παππού Γκόντφρι Μίστερι αναλαμβάνουν μια νέα υπόθεση. Αυτή τη φορά θα ταξιδέψουμε μέχρι τη βόρεια Σκοτία και συγκεκριμένα στα Χάιλαντς. Ένα πολύτιμο σπαθί, ένα σωστό κειμήλιο που έχει εξαφανιστεί δια μαγείας, θα σταθεί αφορμή να ξετυλιχτεί με γρήγορο ρυθμό και σασπένς μία ακόμα περιπέτεια της Άγκαθα Μίστερι. Για άλλη μια φορά ο συγγραφέας παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ξεχωριστό ταξίδι μυστηρίου.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.