Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (H Μι, ο Μο και το Ούφο)

H Μι, ο Μο και το Ούφο

Συγγραφέας: Δέσποινα Μάντζαρη

Εκδόσεις: Κέδρος, 2017

Ηλικία: από 10 ετών

Η Μι και η Μο έχασαν τον Νταλί, τον γάτο τους, και ξεκίνησαν για το βουνό για να τον βρουν. Αλλά ποιος να τους έλεγε πως εκτός από τον Νταλί θα έβρισκαν και ένα κορίτσι-ρομπότ. Ένα εντελώς ασυνήθιστο ρομπότ. Μετά από ένα βραχυκύκλωμα, αυτό το ρομπότ, το Γιούτζιν, έπαθε αμνησία. Άντε τώρα να μάθουν η Μι, ο Μο και η παρέα τους ποιος είναι ο λόγος και o σκοπός που ήρθε στη γη. Και όσο προσπαθούν να επαναφέρουν τη μνήμη του Γιούτζιν, συνειδητοποιούν πως κάτι τρομερό έχει συμβεί στους ανθρώπους της γης. Έχουν όλοι μεταμορφωθεί σε μαριονέττες. Ναι! Σωστά ακούσατε. Ξύλινες μαριονέττες. Γονείς και παιδιά, όλοι ξύλινοι και να τρώνε μέχρι και σούπα με ξύλινους κύβους.

Έτσι, ξεκινά ένα ταξίδι στο κέντρο της γης και σε διάφορες διαστάσεις. Η παρέα μαζί με το Γιούτζιν έρχονται αντιμέτωποι με τα πιο παράξενα πλάσματα και τις πιο περίεργες καταστάσεις, όπως δράκους με λόξιγκα και πολικές αρκούδες που παίζουν γκολφ. Μπορεί όλα αυτά να φαντάζουν όμορφα και ευχάριστα στα αφτιά σας αλλά, πιστέψτε με, δεν ήταν. Ήταν ένα ταξίδι δύσκολο και άκρως επικίνδυνο.

Παίρνοντας το βιβλίο της κυρίας Μάντζαρη στα χέρια μου, χαμογέλασα βλέποντας μόνο και μόνο τον τίτλο. : Η Μι, Ο Μο και το Ούφο.

«Ωραία» μονολόγησα, «εδώ είμαστε» και δεν είχα άδικο. Το χαμόγελο με συνόδευσε μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Η Δέσποινα Μάντζαρη μας χάρισε ένα υπέροχο βιβλίο φαντασίας. Ένα βιβλίο που αιχμαλωτίζει το παιδί αναγνώστη, και όχι μόνο, από τις πρώτες σελίδες. Ο στρωτός λόγος και η γρήγορη αφήγηση μας ταξιδεύουν από διάσταση σε διάσταση σε χρόνο ντετέ.

Είναι ένα κείμενο γεμάτο χιούμορ και περιπέτεια που καταφέρνει να διεγείρει την φαντασία του κάθε ηλικίας αναγνώστη και να τον παρασύρει σε κόσμους φανταστικούς που θα αγαπήσει.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.