Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Dreamland – Η μεγάλη περιπέτεια)

Dreamland – Η μεγάλη περιπέτεια

Συγγραφέας: Μάσσα Ζαχαρία-Φασούλα

Εικονογράφηση: Μαριάννα Φραγκούλη

Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική

Ηλικία: από 10 ετών

Ένα χειμωνιάτικο πρωινό, που ο ήλιος έλαμπε στον ουρανό, ο Γιαννάκης και η μαμά του πήγαν στο Λούνα Παρκ. Πόσο όμορφα πέρασαν! Το απόλαυσαν πραγματικά. Και όταν πια είχαν χορτάσει επέστρεψαν σπίτι. Όμως, ένας ξαφνικός υψηλός πυρετός ήταν αρκετός για να μπει ο Γιαννάκης απευθείας στο νοσοκομείο.

Δύσκολα ήταν τα πράγματα, το είπε ξεκάθαρα ο γιατρός. Ο Γιαννάκης είχε αρρωστήσει βαριά, έτσι έπρεπε να μείνει για κάποιες μέρες στο νοσοκομείο.

Οι μέρες στο νοσοκομείο περνούσαν αργά και βασανιστικά, αλλά ευτυχώς, τα βράδια, ο Γιαννάκης ξεγλιστρούσε από τον θάλαμο και επισκεπτόταν μια φανταστική χώρα, την Ονειροχώρα. Και τότε ξεκινούσε η περιπέτεια παρέα με τους νέους φίλους που είχε αποκτήσει.

Θα μου πείτε, μα πώς είναι αυτή η Ονειροχώρα; Λοιπόν, είναι μια χώρα φανταστική, σίγουρα μαγική. Μια χώρα μόνο για παιδιά. Στον ουρανό πετούν από μαγικά χαλιά μέχρι και γιγάντιοι δράκοι και ανάμεσα στους κατοίκους βρίσκεται η Κοκκινοσκουφίτσα, τα τρία Γουρουνάκια, ο Παπουτσωμένος Γάτος και άλλοι πολλοί που έχουν ξεπηδήσει από διάφορα παραμύθια.

Και όπως σε όλες τις μαγικές χώρες, γίνονται πράγματα μαγικά. Και όλοι γνωρίζουμε πως, όταν κάποιος πιστεύει στη μαγεία και στα όνειρα, τότε αυτά βγαίνουν αληθινά.

Η συγγραφέας μέσα από μία περιπέτεια σε ένα μαγικό κόσμο μας γεμίζει με ελπίδα, δύναμη και πίστη. Περνά ένα αισιόδοξο μήνυμα αβίαστα για ένα όχι και τόσο ευχάριστο θέμα.

Η Μάσσα Ζαχαρία-Φασούλα μας παρουσιάζει τον Γιαννάκη να βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους, αγωνιώντας να ξεπεράσει τον κίνδυνο της υγείας του και να επιστρέψει επιτέλους σπίτι του. Τον βλέπουμε σιγά-σιγά να βρίσκει την δύναμη μέσα του. Τη δύναμη που προς στιγμήν έχασε αλλά με λίγη βοήθεια και συμπαράσταση από την οικογένειά του και των φίλων, την ξαναβρήκε και ξεπέρασε το ακατόρθωτο.

Γιατί μόνο όταν κάτι το θέλουμε πολύ και πιστεύουμε σε αυτό, μπορούμε τελικά να τα καταφέρουμε.

Με λιτές, ζεστές εικόνες η Μαριάννα Φραγκούλη έντυσε το κείμενο.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.