Ο Μαγικός Κόσμος του Παιδικού Βιβλίου: Στάση δημοτικό! (Όλα ξεκίνησαν όταν μου έφεραν τον Ζαχαρία!)

Όλα ξεκίνησαν όταν μου έφεραν τον Ζαχαρία!

Συγγραφέας: Βέρα Πρατικάκη

Εικόνες: Ρένια Μεταλληνού

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2018

Ηλικία: Από 11 ετών

Ο Έκτορας τα είχε όλα και όποτε τα ήθελε. Τη μαμά, τον μπαμπά, τον παππού, αγκαλιές, φιλιά κι άλλα πολλά. Όμως, όλα αυτά άλλαξαν, και ριζικά μάλιστα, όταν ήρθε ο Ζαχαρίας στο σπίτι. Μια ωραία μέρα, σαν γύρισε από το σχολείο ο Έκτορας, ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με «την έκπληξη». Ο αδερφός του, ο Ζαχαρίας, τον περίμενε. Μια σταλιά πλασματάκι και είχε φέρει τόση αναστάτωση. Ο Έκτορας το ήξερε από την αρχή: το αδέλφι του θα ήταν μεγάλος μπελάς. Και όσο αυτός ο μπελάς μεγάλωνε τόσο μεγάλωναν και τα προβλήματα του. Έτσι, ο Έκτορας αναγκάστηκε να φτιάξει ένα «βασανόμετρο» για να βαθμολογεί το μέγεθος των βασάνων του. Η κατάσταση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο και τα βάσανα του Έκτορα όλο και αυξάνονταν. Έτσι, ξεκίνησε να σκαρφίζεται απίστευτους τρόπους για να τον ξεφορτωθεί. Μέχρι που ο κολλητός του, ο Αχιλλέας, του ξεφούρνισε μια ιδέα και παρέα τα κατάφεραν. Επιτέλους ο Έκτορας είχε απαλλαχτεί από τον αδερφό του… ή μήπως όχι;

Η Βέρα Πρατικάκη μας χαρίζει μια ιστορία με μπόλικο γέλιο και περιπέτεια. Ιστορίες υπάρχουν αρκετές που πραγματεύονται τις αδελφικές σχέσεις με ό,τι αυτές συνεπάγονται, αλλά αυτή εδώ διαφέρει. Από τις πρώτες σελίδες κερδίζει τον αναγνώστη και τον ταξιδεύει σε μονοπάτια που ο ίδιος επιλέγει. Η συγγραφέας δίνει τη δυνατότητα στον κάθε ηλικίας αναγνώστη να επιλέξει τη συνέχεια της ιστορίας και να την ταιριάξει στα δικά του γούστα. Οι πιο περίεργοι μπορούν να διαβάσουν όλες τις εκδοχές και να κρατήσουν αυτή που τους ταιριάζει πιο πολύ… Έτσι και αλλιώς, όποια εκδοχή και να επιλέξουν, σίγουρα θα την απολαύσουν.

Το «Όλα ξεκίνησαν για τον Ζαχαρία!» είναι μια ιστορία που διαβάζεται απνευστί. Με ολοζώντανες περιγραφές η συγγραφέας κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, και το ότι μπορεί ο ίδιος να επιλέξει, ανά διαστήματα, τη συνέχεια της ιστορίας τού δίνει την ευκαιρία να γίνει ‘συνδημιουργός’ μιας ευχάριστης ιστορίας.

Με εκφραστικά μαυρόασπρα σκίτσα η Ρένια Μεταλληνού ντύνει την ιστορία.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.