Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Το ταξίδι των παπουτσιών)

Το ταξίδι των παπουτσιών

Συγγραφέας: Μαριάννα Τεγογιάννη

Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ

Εκδόσεις: κόκκινη κλωστή δεμένη 2017

Ηλικία: Από 9 ετών

Δύο λευκά φθαρμένα παπούτσια με τρεις κόκκινες ρίγες στο πλάι και πράσινα κορδόνια έχασαν τη γη κάτω από τα πόδια τους ή καλυτέρα, όπως γράφει η συγγραφέας… κάτω από τις σόλες τους.

Η Αστραπή και ο Κεραυνός, δύο αθλητικά παπούτσια, κάποτε αγκάλιαζαν με αγάπη δύο πατούσες ολυμπιονίκη. Έτρεξαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896 δίπλα σε σπουδαία ονόματα. Τι εμπειρίες, τι διακρίσεις γνώρισαν οι δυο τους!

Όμως, κάποτε οι εμπειρίες γίνονται αναμνήσεις και η καθημερινότητα αλλάζει. Έτσι άλλαξε και για τον Κεραυνό και την Αστραπή, πάλιωσαν και φθαρθήκαν. Μια μέρα, όταν ο Κεραυνός σχολίασε πως το ταίρι του μεγάλωσε και ξεθώριασε, αυτή το πήρε κατάκαρδα και πήρε τους δρόμους. Μα πώς ήταν δυνατόν να την προσβάλει έτσι; Τόσα είχαν περάσει μαζί. Όταν ο Κεραυνός γύρισε σπίτι, δεν άντεξε στιγμή μακριά της και έτρεξε ξοπίσω της. Έφαγε τον κόσμο να την βρει, δέχτηκε επιθέσεις, κινδύνευσε η ζωή του αλλά δεν το έβαζε κάτω. Η Αστραπή ήταν το άλλο του μισό, έπρεπε να την βρει πάση θυσία. Και η Αστραπή, θιγμένη μεν, αλλά μετανιωμένη δε που έφυγε, σκεφτόταν τον Κεραυνό της. Πόσο της έλλειπε. Πόσο αγαπούσε και αυτή τον γεράκο της.

Τι αγωνίες πέρασαν οι δυο τους και τι ταλαιπωρίες! Αλλά, όταν υπάρχει θέληση και αγάπη, μέχρι και το σύμπαν συνωμοτεί για να ενώσει αυτά που πρέπει να είναι μαζί.

«Το ταξίδι των παπουτσιών» είναι μια ιστορία αγάπης. Από αυτήν την αγάπη που δε γνωρίζει ηλικίες και καταστάσεις.

Μερικές φορές, όταν κάποιος είναι στη δύση της ηλικίας του, δυσκολεύεται να αποδεχτεί τη νέα του κατάσταση και οι νεότεροι με τη σειρά τους να εκτιμήσουν και να σεβαστούν όλα αυτά που οι γηραιότεροι κουβαλούν.

Αλλά όταν, όμως, υπάρχει η δύναμη της αγάπης, η θέληση και η προσφορά, τότε ξεπερνιούνται όλες οι δυσκολίες. Γιατί μπορεί τα χρόνια να περνούν μα η σπίθα για ζωή και αγάπη δε σβήνει ποτέ.

Η εικονογράφηση της Κριστίν Μενάρ έδωσε πνοή και κίνηση στις λέξεις. Με λεπτομέρειες, έντονα χρώματα και συναίσθημα έντυσε κατάλληλα το κείμενο.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.