Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Το ξεχασμένο κλειδί)

 

Το ξεχασμένο κλειδί

Συγγραφέας: Εύα Κασιάρου

Εκδόσεις: κόκκινη κλωστή δεμένη 2017

Ηλικία: Από 9 ετών

Με τη Θεσσαλονίκη δεν είχα [δυστυχώς] ποτέ πολλά-πολλά. Τρεις με τέσσερις επισκέψεις και αυτό ήταν όλο. Πάντα, όμως, φάνταζε όμορφη και ξεχωριστή στα μάτια μου. Έτσι, παίρνοντας στα χέρια μου το βιβλίο της Εύας Κασιάρου έκανα μια βόλτα στη ‘νύφη του Θερμαϊκού’.

Μια φωτιά ξαφνικά ξεσπά στην πολυκατοικία και η γιαγιά του μικρού Χρήστου αναγκάζεται να εγκαταλείψει το σπίτι της και να πάει να μείνει με τα παιδιά της. Προλαβαίνει, ωστόσο, να πάρει μαζί της ό,τι πολυτιμότερο είχε, ένα αντρικό ξεφτισμένο παλτό.

Την ίδια μέρα που ξέσπασε η φωτιά, στο σπίτι του Χρήστου κατέφτασε και ο φίλος του από την Αθήνα, ο Μανόλης, για να περάσουν λίγες μέρες μαζί. Αυτό που δεν γνώριζαν είναι πως η διαμονή του εκτός από διασκέδαση θα είχε και περιπέτεια.

Έτσι, όταν ο Χρήστος ανακαλύπτει ένα μικρό κλειδί ραμμένο στο ξεφτισμένο παλτό αποφασίζουν με τον φίλο του, τον Μανόλη, να ερευνήσουν από πού είναι και τι ανοίγει.

Αυτό το κλειδί, που ήταν για χρόνια κρυμμένο, θα βγει στην επιφάνεια και θα είναι η αιτία για να ξεδιπλωθεί μια τρυφερή ιστορία από το παρελθόν. Μια ιστορία αγάπης, της γιαγιάς Τουρκάλας και του παιδικού της έρωτα, αλλά και μια ιστορία αγωνίας, πόνου και νοσταλγίας.

Η συγγραφέας, Εύα Κασιάρου, θα μας ξεναγήσει στην όμορφη Θεσσαλονίκη και θα μας κάνει μια ιστορική αναδρομή χωρίς να κουράζει τον αναγνώστη με περιττές πληροφορίες. Το χτες και το σήμερα παντρεύονται και ενώνονται με κάθε ευκαιρία κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Ο αναγνώστης θα διαβάσει όχι μόνο για τη Γερμανική κατοχή, για τους Εβραίους, το κίτρινο αστέρι στο πέτο και για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης αλλά και για μνημεία της Θεσσαλονίκης, πλατείες και αγορές.

«Το ξεχασμένο κλειδί» είναι ένα βιβλίο που θα χαρίσει ένα όμορφο ταξίδι – σε μικρούς και μεγάλους - στη συμπρωτεύουσα του τότε και του τώρα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.