Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Το θεότρελο δεντρόσπιτο με τους 65 ορόφους)

 

Το θεότρελο δεντρόσπιτο με τους 65 ορόφους

Συγγραφέας: Άντι Γκρίφιθς

Εικόνες: Τέρι Ντέντον

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2018

Ηλικία: Από 9 ετών

Μετά από το θεότρελο δεντρόσπιτο με τους 13…, στη συνέχεια 26…, μάλλον 39…, τελευταία 52 ορόφους, έρχεται το καινούριο βιβλίο με ακόμα δεκατρείς ορόφους. Το μοναδικό δεντρόσπιτο με τους 65 ορόφους έχει τώρα, μεταξύ άλλων, ένα σαλόνι περιποίησης για όλων των ειδών τα κατοικίδια, ένα μαγαζί με λαχταριστά γλειφιτζούρια και μια αίθουσα γενεθλίων, όπου ακόμα κι αν δεν έχεις γενέθλια, εκεί μέσα είναι πάντα τα γενέθλιά σου. Υπάρχει, ακόμα, μια φάρμα μυρμηγκιών όπου γίνονται τα απίστευτα, μια μηχανή χρόνου και άλλα που περιμένουν να τα ανακαλύψεις. Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, το Δέντρο ΤV. Εκεί μπορεί, ανά πάσα στιγμή, στο κάτω μέρος της σελίδας να μάθει ο καθένας – ανεξαιρέτως - τι γίνεται στο δεντρόσπιτο και μάλιστα με κάθε λεπτομέρεια. Πιο κουτσομπολίστικο κανάλι ειδήσεων δεν υπάρχει, αποδεδειγμένα.

Το τελευταίο βιβλίο της σειράς, του Άντι Γκρίφιθς και του Τέρι Ντέντον, έρχεται και πάλι να μας μαγέψει. Περιπέτεια, δράση και απεριόριστη φαντασία ξεχειλίζουν μέσα από κάθε σελίδα. Μα το κύριο χαρακτηριστικό του είναι το διάχυτο χιούμορ που κυλά αβίαστα σε όλο το κείμενο. Με γρήγορο ρυθμό και εναλλαγές στις εικόνες, συγγραφέας και εικονογράφος κρατούν το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

Με μεγάλη ευκολία και χαρά ο αναγνώστης ανεβοκατεβαίνει από όροφο σε όροφο και ταξιδεύει σε άλλες χρονικές περιόδους, ζώντας την κάθε στιγμή. Επιβιβάζεται στη χρονομηχανή και φτάνει από την αρχαία Αίγυπτο στη Λίθινη εποχή και πάλι πίσω στο σήμερα.

Όσο για τα σκίτσα που συνοδεύουν το κείμενο, αυτά είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τελευταίου, όπως και σε όλα τα προηγούμενα βιβλία της σειράς. Εύστοχες μαυρόασπρες πινελιές συμπληρώνουν την περιπέτεια και την απογειώνουν.

«Το θεότρελο δεντρόσπιτο με τους 65 ορόφους» είναι ένα πραγματικά απολαυστικό βιβλίο και το προτείνω ανεπιφύλακτα σε κάθε ηλικίας αναγνώστη που αγαπάει τη δράση και την περιπέτεια, χαρίζοντάς του παράλληλα μια γερή δόση γέλιου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.