Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση δημοτικό! (Τελικά θα γράψουμε τεστ;)

Τελικά θα γράψουμε τεστ;

Συγγραφέας: Ελένη Γεωργοστάθη

Εικόνες: Ναταλία Καπατσούλια

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2018

Ηλικία: από 7 ετών

Η τεχνολογία τρέχει με ρυθμούς τρελούς και, αγκομαχώντας, εμείς οι απλοί θνητοί προσπαθούμε να την ακολουθήσουμε. Αν και λίγο δύσκολο να προλαβαίνουμε κάθε νέα εξέλιξη, το καινούριο βιβλίο της Ελένης Γεωργοστάθη έρχεται να δώσει ένα χέρι βοήθειας σε αυτό το κομμάτι.

Μια ολοκαίνουργη εφεύρεση πέφτει, όχι και τόσο καταλάθος, στα χέρια του Βασίλη και του Αργύρη. Ένα καθόλου συνηθισμένο τάμπλετ, έρχεται να τους φέρει τα πάνω κάτω στη ζωή. Το ευφυέστατο αυτό μηχάνημα έχει την ικανότητα να διαβάζει μυαλά. Σωστά ακούσατε! Διαβάζει σκέψεις, ανησυχίες και κατορθώματα πληκτρολογώντας απλά το όνομα. Έτσι, οι δυο φίλοι θέλησαν να το δοκιμάσουν βάζοντας το όνομα της δασκάλας τους. Με το που πάτησαν το enter τρύπωσαν στο μυαλό της κυρίας Περσεφόνης. Πόσο σούπερ είναι αυτό; Γιατί έπρεπε να μάθουν, σώνει και καλά, εάν τελικά θα έγραφαν τεστ.

Αλλά παρακολουθώντας τη δασκάλα τους συνειδητοποίησαν πως αυτή είχε άλλα σχέδια. Ξαφνικά, στην οθόνη ξεπήδησαν μπουγάδες, μωρά και μαγειρέματα. Μετά από λίγο η ίδια ονειρευόταν παραλίες, ξαπλώστρες και ομπρέλες. Και από τη μία στιγμή στην άλλη την είδαν πάνω από τα τετράδια των εκθέσεων και σε χρόνο ρεκόρ βρισκόταν στο σούπερ μάρκετ. Οχ… σταθείτε, τι γίνετε ρε παιδιά; Τα έβαλε και με ληστή… Καλέ, που πήγε; Κινδυνεύει; Και επιτέλους, θα γράψουν τεστ;

Η Ελένη Γεωργοστάθη μας ετοίμασε ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και χιούμορ. Πάντρεψε την τεχνολογία με την φαντασία χρησιμοποιώντας στακάτη γραφή γεμάτη εικόνες. Με γρήγορο ρυθμό και τη συνεχή εναλλαγή των εικόνων η συγγραφέας κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Δεν θα σας πως αν τελικά τα παιδιά θα γράψουν τεστ, αλλά να είστε σίγουρη πως οι μικροί αναγνώστες θα ταξιδέψουν, θα γελάσουν και θα θελήσουν να αποκτήσουν ένα τέτοιο τάμπλετ για να απογειώσει την φαντασία τους.

Με όμορφα σκίτσα γεμάτα χρώμα και χιούμορ η Ναταλία Καπατσούλια έντυσε ιδανικά την ιστορία.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.