Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ταξίδια με τη μαμά)

Ταξίδια με τη μαμά

Συγγραφέας: Αθηνά Ανδρουτσοπούλου

Σύνθεση εικονογράφησης: Ρ.Κ.

Εκδόσεις: Α.Α. Λιβάνη, 2017

Ηλικία: από 9 ετών

 

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα ταξίδια; Τα μακρινά, τα περιπετειώδη, αυτά που σε γεμίζουν εικόνες, γνώσεις και όνειρα.

Μια μέρα, μαμά και κόρη αποφάσισαν να ταξιδέψουν σε μέρη μακρινά. Η μικρή της ιστορίας πήρε ένα σημειωματάριο στα χέρια και οι δυο τους κάθισαν αναπαυτικά. Μετά έκλεισαν τα μάτια τους και το ταξίδι ξεκίνησε. Πρώτος προορισμός Ιταλία. Επισκέφθηκαν το σχολείο του Ντα Βίντσι. Έμαθαν για την τέχνη του, τη ζωή του. Και όταν γέμισαν γνώσεις συνέχισαν το ταξίδι τους με όχημα ένα βιβλίο μέχρι που έφθασαν στον δεύτερο προορισμό τους – το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί βρέθηκαν στον κήπο του Δαρβίνου. Έμαθαν για τα ταξίδια και τις θεωρίες του. Αφού γέμισαν κι από εκεί, απογειωθήκαν για το τρίτο ταξίδι…, το τέταρτο και έπειτα το πέμπτο.

Μαμά, κόρη και αναγνώστες μπαίνουν στο εργαστήρι της Μαρί Κιουρί και ξαπλώνουν στον καναπέ του Φρόιντ. Περιεργάζονται το δωμάτιο της Βιρτζίνια Γουλφ και επισκέπτονται το σπίτι του Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Σε κάθε τους στάση δεν γνωρίζουν μόνο την καθημερινότητα και τα κατορθώματά τους αλλά πιο πολύ μαθαίνουν για τα όνειρά τους. Για τα όνειρα που άλλαξαν, με το δικό τους τρόπο, τον κόσμο παρά τις δυσκολίες και τις κακουχίες που αντιμετώπισε ο καθένας ξεχωριστά.

Η Αθηνά Ανδρουτσοπούλου μα ταξιδεύει με αυτό της το βιβλίο φέρνοντας κοντά στους αναγνώστες τη μαγεία της βιογραφίας. Με απλή, κατανοητή γλώσσα και μικρές δόσεις από χιούμορ το παιδί – και όχι μόνο – αναγνώστης θα μάθει για τη ζωή σπουδαίων προσωπικοτήτων και για τα εξίσου σπουδαία επιτεύγματα τους.

Μα πιο πολύ θα διαπιστώσει πως τα όνειρα εκπληρώνονται. Τι κι αν στον δρόμο του κανείς συναντήσει δυσκολίες και εμπόδια; Τα όνειρα είναι για να πραγματοποιούνται και να δίνουν νόημα στη ζωή.

Η σύνθεση εικονογράφησης – σκίτσου και φωτογραφικού υλικού – δένει αρμονικά με την ιστορία.

Κείμενο και εικόνα δίνουν έναυσμα για περαιτέρω συζήτηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.