Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ο Χαμένος μύθος του Αισώπου)

Ο Χαμένος μύθος του Αισώπου

Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος

Εκδόσεις: Μίνωας, 2017

Ηλικία: από 10 ετών

 

Ο Λυκούργος μαζί με την αδερφή του, τη Ρόδη, και τους γονείς τους παραθερίζουν στη Σάμο. Στην αρχή οι ώρες περνούν αργά, χωρίς κανένα ενδιαφέρον μέχρι που πηγαίνουν στο σπίτι του θείου Πυθαγόρα και της θείας Διαμαντούλας. Ο θείος τούς αφηγείται πολλά για τον σημαντικό πρόγονό τους, τον Λυκούργο Λογοθέτη και μια ιστορία που κρύβει κι ένα μυστήριο, έναν χαμένο θησαυρό που αφορά τον Αίσωπο και τις ιστορίες του.

Τα παιδιά παρέα με τα γειτονόπουλα - τον Νικόλα και την Μπέρτα - τους γονείς και τους θείους εξερευνούν τη Σάμο. Μέχρι που μια μέρα ένας δημοσιογράφος, ο Γιάννης Γκίκας, τους επισκέπτεται και τους ζητά την βοήθειά τους σχετικά με την έρευνά του. Η έρευνα αυτή έχει άμεση σχέση με τον Λυκούργο Λογοθέτη, και θέλει να σπάσουν έναν κωδικό που οδηγεί σε κάτι πολύτιμο.

Τα γεγονότα γρήγορα αλλάζουν τροπή και τα παιδιά και οι θείοι έρχονται αντιμέτωποι με την πιο επικίνδυνη περιπέτεια όσο πλησιάζουν στην αποκάλυψη του μυστηρίου.

Ο Κώστας Στοφόρος μας χαρίζει μια όμορφη καλογραμμένη περιπέτεια μυστηρίου που διαβάζεται πολύ ευχάριστα. Με ολοζώντανες περιγραφές και μαρτυρίες ο αναγνώστης γίνεται συνοδοιπόρος στην περιπέτεια. Είναι ένα βιβλίο που συγκινεί, προσφέροντας στον αναγνώστη απλόχερα τροφή για σκέψη.

Είναι φανερό πως ο συγγραφέας έχει κάνει την έρευνά του και τα στοιχεία για τη Σάμο δίνονται με εξαίρετο τρόπο και είναι τόσα όσα χρειάζονται. Είναι μάλιστα τόσο ενδιαφέροντα που ο αναγνώστης θα θελήσει να ψάξει για περαιτέρω πληροφορίες.

«Ο Χαμένος μύθος του Αισώπου » είναι ένα βιβλίο γεμάτο ανατροπές, μυστήριο και περιπέτεια που σε κρατάει σε αγωνία μέχρι τις τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Είναι ένα βιβλίο-οδηγός για ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια και γνώση. Και ένα είναι σίγουρο, πως από δω και πέρα η Σάμος θα φαντάζει διαφορετικά στα μάτια και στην καρδιά του κάθε ηλικίας αναγνώστη.

 

 

 

1 Σχόλιο

Σχολίασε
  1. πριν από 1 χρόνο Αγλαια Πολυχρονίδου

    Ευχαριστώ πολύ για την συμμετοχή μου στο διαγωνισμό

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.