Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ο Θεράπων και η στοιχειωμένη βίλα)

Ο Θεράπων και η στοιχειωμένη βίλα

Συγγραφέας: Σοφία Νέμα

Εκδόσεις: Πατάκη, 2018

Ηλικία: Από 8 ετών

Ένα όμορφο πρωινό οι γονείς του Θεράποντος ανακοίνωσαν πως φέτος θα περνούσαν τις διακοπές του Πάσχα στο χωριό παρέα με τον παππού, τη γιαγιά και τα ξαδέρφια τους. Αν και του ανέτρεψαν λίγο τα σχέδια που είχε κάνει με τους φίλους του, με χαρά ετοιμάστηκε, όπως και όλη η οικογένεια, άλλωστε.

Φτάνοντας στο χωριό ο καθαρός αέρας, η άνοιξη και το σπίτι του παππού τούς καλωσόρισε. Και αφού συγκινήθηκαν, φιλήθηκαν και αγκαλιάστηκαν καμιά δεκαριά φορές, μπήκαν στο σπίτι και οι διακοπές ξεκίνησαν.

Έτσι, ο Θεράπων από το ίδιο απόγευμα θα βρεθεί με ξαδέρφια και φίλους και το παιχνίδι θα αρχίσει. Μια παρέα όμως χρειάζεται και ένα αρχηγείο, και τι καλύτερο από την παλιά εγκαταλειμμένη βίλα, την βίλα ‘Κοάλα’. Μόνο που ξαφνικά στην βίλα αρχίζουν να συμβαίνουν παράξενα και ανεξήγητα πράγματα. Περίεργοι θόρυβοι ακούγονται, πράγματα μετακινούνται και εξαφανίζονται και όλα αυτά με σκοπό να διώξουν τα παιδιά από το σπίτι.

Τι συμβαίνει; Υπάρχουν φαντάσματα; Θα καταφέρουν να διώξουν τα παιδιά;

«Ο Θεράπων και η στοιχειωμένη βίλα» είναι ένα βιβλίο γεμάτο περιπέτεια και όχι μόνο. Με ολοζώντανη αφήγηση ο αναγνώστης ταξιδεύει, παρέα με τον Θεράποντα και την οικογένειά του, κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα σε ένα όμορφο επαρχιακό τοπίο. Μόνο που δεν θα μείνει μόνο στις έντονες οικογενειακές στιγμές, τις όμορφες εικόνες και τις οσμές. Θα ζήσει μια ολοζώντανη περιπέτεια. Μια περιπέτεια που θα του κρατήσει συντροφιά μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Η αγωνία, το σασπένς και οι ανατροπές είναι συνοδοιπόροι σε αυτό του το αναγνωστικό ταξίδι. Μαζί με την περιπέτεια συναντάμε πολύ έντονα τη δύναμη της φιλίας, το δέσιμο και το πόσο σημαντική είναι η ειλικρίνεια και η εμπιστοσύνη στις αληθινές σχέσεις.

Αν, λοιπόν, σας αρέσει το μυστήριο και η περιπέτεια, «Ο Θεράπων και η στοιχειωμένη βίλα» είναι για σας.

Το εξώφυλλο το φιλοτέχνησε εξαιρετικά η Σοφία Γαλή.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.