Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Λέσχη Αλλόκοτων πλασμάτων – Το μυστικό καταφύγιο)

Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων – Το μυστικό καταφύγιο

Συγγραφέας: Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης

Εικόνες: Μυρτώ Δεληβοριά

Εκδόσεις: Πατάκη 2017

Ηλικία: Από 9 ετών

Παίρνω το βιβλίο στα χέρια μου και διαβάζω τον τίτλο Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων. «Εδώ είμαστε», είπα και βολεύτηκα στον καναπέ για να διαβάσω λιγάκι. Αλλά το λιγάκι δεν μου βγήκε όπως το είχα σχεδιάσει. Έτσι, βούλιαξα ακόμα πιο βαθιά στη θέση μου και ταξίδεψα μέχρι και την τελευταία σελίδα.

Από τις πρώτες κιόλας σελίδες μπήκα αμέσως στο κλίμα αφού ο συγγραφέας δεν μου άφησε άλλη επιλογή με τις ολοζώντανες περιγραφές του.

Βρισκόμαστε σε ένα μυστικό σχολείο, ή μάλλον καταφύγιο, με μαθητές με ιδιαίτερες ιδιότητες και ικανότητες. Ιδιότητες που ο ‘κανονικός’ κόσμος φοβάται και θέλει να απομακρύνει από κοντά του. Ίσως και εσείς αν γνωρίζατε τον Μάρκο με το πτερύγιο στην πλάτη, την Πέτρα-Λουίζα που έχει την ικανότητα να γίνεται διπλή, την Αλίλα που κλαίει και γίνεται σεισμός ή και τον Βλαντιμίρ [αγαπημένος] που ξέρει από πριν τι θα συμβεί να είχατε την ίδια άποψη.

Και τι θα λέγατε αν σας έλεγα πως υπήρχε και δεύτερο κρυφό σχολείο με άλλους μαθητές με ιδιαιτέρες ικανότητες και πως αυτά τα δύο σχολεία δεν τα πάνε καθόλου καλά μεταξύ τους;

Για να σας πω την αλήθεια, επειδή δεν είμαι ο Βλάντι, δεν ξέρω τι θα λέγατε, αλλά ξέρω τι θέλω να σας πω εγώ: θα το λατρέψετε! Το πρώτο βιβλίο της σειράς αμέσως θα σας κερδίσει. Το δυνατό ξεκίνημά του αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του μέχρι και την τελευταία σελίδα. Το βιβλίο του Γιώργου Κ. Παναγιωτάκη βρίθει από περιγραφές και από λέξεις που μπλέκονται και γίνονται ολοζώντανες εικόνες. Σε συνδυασμό με το διάχυτο χιούμορ που κυλά αβίαστα μέσα από τις αράδες, δεν θα σας αφήσει σε ησυχία μέχρι να το τελειώσετε. Είναι ένα βιβλίο που κάλλιστα θα μπορούσα να το φανταστώ στη μεγάλη οθόνη.

Το εξώφυλλο και τα διακριτικά σκίτσα εντός του βιβλίου τα φιλοτέχνησε εξαιρετικά η Μυρτώ Δεληβοριά.

Η Λέσχη Αλλόκοτων Πλασμάτων είναι ένα βιβλίο που θα συγκινήσει αναγνώστες κάθε ηλικίας και με ανυπομονησία θα σπεύσουν να αποκτήσουν το δεύτερο βιβλίο που έπεται σε λίγο καιρό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.