Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ζωή Ανάποδα)

Ζωή Ανάποδα

Συγγραφέας: Άντρη Αντωνίου

Εκδόσεις: Πατάκης 2018

Ηλικία: Από 8 ετών

Πόσο γρήγορα μπορεί να αλλάξει η καθημερινότητα μας; Με ένα ανοιγοκλείσιμο των βλεφαρίδων τα πάνω έρχονται κάτω και χάνουμε τη γη κάτω από τα πόδια μας.

Κάπως έτσι, λοιπόν, αναποδογύρισε και η καθημερινότητα της Ζωής. Η άλλοτε φωτογραφία, με όλη της την οικογένεια, που καμάρωνε στο μπουφέ του σαλονιού, τώρα έχει αντικατασταθεί με μια φωτογραφία που ποζάρουν τα δυο κορίτσια – Η Ζωή με την αδερφή της.

Κάθε μέρα που περνούσε η Ζωή περίμενε να ανοίξει η πόρτα και να ξαναμπεί ο μπαμπάς στο σπίτι τους μαζί με τη βαλίτσα του. Να γίνουν όλα όπως πριν. Όμως μάταια.

Φανταστείτε πως θα νιώθατε εάν ξαφνικά στεκόσασταν με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω για πάρα πολύ ώρα. Και ακριβώς σε αυτή την στάση, την ανάποδη, θα έπρεπε παρακολουθούσατε τον κόσμο. Δεν θα νιώθατε ζαλάδα και ανακατωσούρα στο στομάχι; Έτσι κάπως και η Ζωή, με ένα κόμπο στο στομάχι, μη σας πω και δυο, κατέγραψε τα όσα βίωσε εκείνη την περίοδο του χωρισμού.

Ένας χωρισμός – σε ένα γάμο - φέρνει γενικά τα πάνω κάτω στη ζωή. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει ένα παιδί ή παιδιά. Εκεί, λοιπόν, που τα παιδιά πιστεύουν πως τα έχουν ταχτοποιήσει όλα μέσα σε κουτάκια, σε μια σειρά πρέπει να κάνουν μια ανακατατάξει και να αρχίσουν πάλι από την αρχή. Αλλά πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι μια τέτοια αλλαγή; Ποιο είναι το κόστος;

Η Άντρη Αντωνίου γράφει ένα πολύ όμορφο κείμενο για το θέμα του διαζύγιο. Με αρκετές δόσεις από χιούμορ και τρυφερότητα η συγγραφέας κερδίζει τον αναγνώστη από τις πρώτες κιόλας αράδες. Η πρωτοπρόσωπη αφήγηση και η αμεσότητα του κειμένου καταφέρνουν τον αναγνώστη να βιώσει τον θυμό, την σύγχυση, την απογοήτευση αλλά και την ελπίδα με τρόπο μοναδικό. Η Ζωή Ανάποδα είναι ένα βιβλίο ή καλύτερα ένα ημερολόγιο ανοιχτών συναισθημάτων που χαρίζετε στα χέρια των αναγνωστών απλόχερα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.