Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση… Δημοτικό! (Ένα πεφταστέρι για τον Φοίβο)

Ένα πεφταστέρι για τον Φοίβο

Συγγραφέας: Αγγελική Φλώρου

Εικόνες: Αλέξης Φραγκούλης

Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, 2016

Ηλικία: από 8 ετών

Ο μικρός μας ήρωας είναι ένα αστέρι, λαμπερό όπως όλα τα αστέρια. Ζει και αυτό ψηλά στον ουρανό. Έχει φίλους αγαπημένους και έναν παππού λατρευτό, τον Σείριο, που λέει τις πιο όμορφες αληθινές ιστορίες. Αλλά ο Φοίβος έχει και μια επιθυμία: τη θάλασσα. ‘Πώς να είναι άραγε αυτός ο υδάτινος κόσμος;’ αναρωτιέται καθημερινά. ‘Τι όμορφα που θα ήταν να τον εξερευνήσω;’ Έτσι, παίρνει μια θαρραλέα απόφαση. «Την επόμενη φορά που θα αντικρύσω ένα πεφταστέρι, θα κάνω μια ευχή. Να το ακολουθήσω στα βάθη της θάλασσας και αστερίας να γίνω να την εξερευνώ σπιθαμή προς σπιθαμή, γωνιά να μην αφήσω.»

Και έτσι και έγινε, γιατί οι ευχές πάντα βγαίνουν αληθινές.

Μα εκεί που βρέθηκε, ξεκίνησε μια ριψοκίνδυνη περιπέτεια με αστερίες και δελφίνια αιχμάλωτα από τη γοργόνα Καλλιρόη, την κυρά του Ιονίου Πελάγου. Ένα σχέδιο διάσωσης τίθεται σε εφαρμογή. Θα τα καταφέρει τελικά ο Φοίβος;

Το ‘Ένα πεφταστέρι για τον Φοίβο’ είναι ένα βιβλίο γεμάτο μηνύματα. Ένα βιβλίο που μας μιλά τόσο για τη δύναμη της φιλίας, της θέλησης και της ομαδικότητας όσο και της αλαζονείας, της απληστίας μα και της μεταμέλειας.

Με πλούσιο λεξιλόγιο η συγγραφέας μάς ταξιδεύει σε ένα φανταστικό ταξίδι από τον ουρανό ως τον πυθμένα της θάλασσας. Σε όλη τη διάρκεια του, ο μικρός μας αναγνώστης θα γεμίσει ένα σεντούκι πειρατικό γεμάτο αξίες και μηνύματα.

Η όμορφη εικονογράφηση του Αλέξη Φραγκούλη συμπληρώνει κατάλληλα το κείμενο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.