Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ένα Μυστήριο για τον… Μπούφο: Ψάξε δεν θα το βρεις)

Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Ένα Μυστήριο για τον… Μπούφο: Ψάξε δεν θα το βρεις)

 

Ένα Μυστήριο για τον… Μπούφο: Ψάξε δεν θα το βρεις.

 

Συγγραφέας: Γιώργος Κωνσταντινίδης

Εικόνες/Σκίτσα: Σωτήρης Μητρούσης

Εκδόσεις: Μίνωας, 2018

Ηλικία: Από 8 ετών

Η θεότρελη, άκρως χιουμοριστική σειρά, χτύπησε ξανά.

Έχοντας φτάσει η σειρά ήδη στο νούμερο 8, σήμερα θα σταθούμε στο βιβλίο 4.

Έντονο χιούμορ, γέλιο, διασκέδαση, παράλληλα με μυστήριο και ανατροπές.

Κείμενο και σκίτσα βαδίζουν χέρι-χέρι και μοιράζονται την δυναμική του βιβλίου σε όλες τις σελίδες του. Συγγραφέας και σκιτσογράφος, ένα αχώριστο ντουέτο, αποτυπώνουν τον μικρόκοσμο τον παιδιών με απίστευτη ζωντάνια και ευστοχία.

Το κουβάρι της ιστορίας ξετυλίγεται με γρήγορο ρυθμό, εναλλαγές στα σκηνικά, εντάσεις, σασπένς, ενθουσιασμό, γκάφες και πολλές αλήθειες, όπως ακριβώς είναι ο κόσμος του μικρού μας αναγνώστη.

Ο αγαπημένος ήρωας της σειράς Στέλιος, μαζί με τον αδερφό του τον Ιάσονα και τη μαμά τους πηγαίνουν στο εμπορικό κέντρο για παγωτό. Αλλά η βόλτα θα εξελιχθεί σε μεγάλη περιπέτεια και οι ανατροπές θα εμφανίζονται η μία μετά την άλλη.

Αφορμή για όλα ένα σπίνερ: ξέρετε αυτά τα μεταλλικά άντι-στρες πραγματάκια που ο δημιουργός τους ισχυρίζεται πως σβουρίζοντας τα συνεχώς απομακρύνει κάποιος το άγχος και χαλαρώνει. Αλλά και αν το καταφέρουν σε αυτόν που το σβουρίζει, σε όλους τους άλλους που βρίσκονται γύρω, δημιουργούν ένα μεγάλο εκνευρισμό και το αντίθετο ακριβώς αποτέλεσμα. Με αυτά τα σπίνερ, λοιπόν, ο Στέλιος έχει τρελή μανία και τα συλλέγει για να μπει στο βιβλίο Γκίνες.

Έτσι, ενώ οι τρεις τους απολάμβαναν ένα παγωτό χωνάκι αρχίζει η περιπέτεια. Ένας ευγενικός κύριος βρίσκεται ξαφνικά στο πάτωμα και το σπίνερ για λίγο χάνετε. Αμέσως μετά όλα ανατρέπονται και διαπιστώνετε ότι έχει γίνει μια κλοπή. Όλα αυτά σε λίγα μόνο δευτερόλεπτα.

Το τέταρτο βιβλίο της σειράς «Ένα Μυστήριο για τον Μπούφο» με τίτλο «Ψάξε δε θα το βρεις», όπως και όλα άλλωστε τα βιβλία της σειράς, θα χαρίσει σε όλους τους μικρούς αναγνώστες πολλές στιγμές γέλιου, μυστηρίου και εκπλήξεις.

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.