Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Στάση Δημοτικό! (Έλα μαζί μου)

Έλα μαζί μου

Συγγραφέας: Έλενα Αρτζανίδου

Εικονογράφηση: Σάντρα Ελευθερίου

Εκδόσεις: Ψυχογιός, 2018

Ηλικία: από 7 ετών

 

«Έλα μαζί μου στην κουζίνα», είπε η Ζιζού και ο Άλκιμος την κοίταξε ξαφνιασμένος.

Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε η ιστορία με τον Άλκιμο να προσπαθεί για πρώτη φορά να φτιάξει ένα περίτεχνο σάντουιτς. Αν και του φάνηκε κάπως περίεργο στην αρχή, το αποτέλεσμα τον διέψευσε. Όχι πως είχε κι άλλη επιλογή. Του το είπε ξεκάθαρα η Ζιζού, ποδόσφαιρο δεν θα έπαιζε ξανά μαζί του. Σαν να μην έφτανε αυτό, ένα ατύχημα ήταν η αιτία να μουσκέψει η μπλούζα του με γάλα. Τότε η Ζιζού έτρεξε να του φέρει μια άλλη. Πειράζει που αυτή η άλλη ήταν ροζ; Κι όμως πείραξε και αρκετά μάλιστα αφού το πήρε είδηση ο φίλος του και άρχισε να του κάνει καζούρα. Και το άλλο πάλι, να επιμένει η Ζιζού να παρευρεθεί ο Άλκιμος σε μια πρόβα μπαλέτου πήγαινε πολύ. Όμως ούτε και εδώ δεν μπόρεσε να της αρνηθεί αφού δύο ώρες ήταν μαζί του στο συνεργείο του μπαμπά του και βίδωνε και ξεβίδωνε βίδες.

Έτσι, με βαριά καρδιά ο Άλκιμος πήγε στην τελική πρόβα μπαλέτου της Ζιζού και έμεινε με το στόμα ανοιχτό και με τα μάτια γουρλωμένα. Ποτέ του δεν ένιωσε τέτοια συναισθήματα! Πόσο καμάρωνε την φίλη του! Αυτό που τον συγκίνησε περισσότερο ήταν πως ήταν μαζί της και το χαιρόταν όσο και η ίδια.

Η Έλενα Αρτζανίδου μας χαρίζει μια όμορφη ιστορία για τα στερεότυπα και τις ταμπέλες που τοποθετούνται με μεγάλη ευκολία. Η ιστορία διαδραματίζεται μεταξύ δυο φίλων. Δυο φίλων που καταρρίπτουν εμπόδια και παραβλέπουν χλευασμούς τρίτων έτσι ώστε να περάσουν όμορφες στιγμές μαζί.

Γιατί πρέπει να υπάρχουν φραγμοί και περιορισμοί στο τι πρέπει και δεν πρέπει να κάνει κάποιος ανάλογα με το φύλο του; Η συγγραφέας χρησιμοποιεί εύστοχα την φιλία για να κατεβάσει τις ταμπέλες. Γιατί τέτοιες ανάλογες στείρες ιδέες δεν χωρούν ανάμεσα σε φιλίες.

Η Σάντρα Ελευθερίου με όμορφες εικόνες και χρώματα καταρρίπτει και αυτή με τη σειρά της στερεότυπα και ταμπέλες.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.