Δέκα κάλτσες (Justyna Bednarek, Daniel de Latour)

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Στάση Δημοτικό!

 

 

Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές)

 

Συγγραφέας: Justyna Bednarek (Γιουστίνα Μπεντνάρεκ)
Εικονογράφος: Daniel de Latour (Ντανιελ ντε Λατούρ)

Μεταφραστής: Αναστασία Χατζηγιαννίδη
Τίτλος πρωτοτύπου: Niesamowite przygody dziesieciu skarpetek
Εξώφυλλο: Σκληρό εξώφυλλο
Ηλικία: από 5 ετών

 

Όταν πήρα το βιβλίο στα χέρια μου, μόνο και μόνο ο τίτλος και το παιχνιδιάρικο εξώφυλλο ήταν αρκετά για καθίσω αναπαυτικά στον καναπέ και να το αρχίσω. Τόσες κάλτσες έχω χάσει μετά από πλύσιμο στο πλυντήριο!

Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές) χάνονται από το σπίτι της Βικτώριας. Η μαμά και η Βικτώρια, απελπισμένες από τις συνεχόμενες απώλειες, καλούν έναν υδραυλικό. Μετά από έρευνα ο τεχνικός ανακαλύπτει και… αποκαλύπτει μια ολοστρόγγυλη τρύπα ακριβώς κάτω από το πλυντήριο.

Και κάπως έτσι ξεκινούν οι περιπέτειες των καλτσών που έχασαν τη δίδυμη αδερφή ή τον αδερφό τους υπό διάφορες συνθήκες. Μέσα από μια τρύπα στο πάτωμα, δραπετεύσαν σε έναν άλλο κόσμο. Σε έναν κόσμο όπου, για τις ίδιες, απέκτησε η ζωή τους νόημα. Κάποια κάλτσα έγινε πολιτικός, άλλη μαμά ποντικιού, άλλη αστέρας μιας ταινίας, άλλη σπουδαία ντετέκτιβ και άλλη..., και άλλη…

Κάθε σύντομη ιστορία της συγγραφέως είναι διαφορετική. Κάθε κάλτσα, άλλωστε, έχει τη δική της μοναδική προσωπικότητα και στυλ.

Αν έπρεπε να συνοψίσω σε μια πρόταση σε τι αφορά αυτό το βιβλίο, θα έλεγα ότι πρόκειται κυρίως για την πραγματοποίηση των ονείρων. Όλοι έχουν δικαίωμα στα όνειρα και όλοι με θάρρος, επιμονή και υπομονή μπορούν να τα κατακτήσουν. Οι κύριοι χαρακτήρες είναι κάλτσες, οι οποίες για διάφορους λόγους δεν ήταν ευχαριστημένες στον τόπο όπου ζούσαν, αλλά είχαν το θάρρος και την αποφασιστικότητα να το αλλάξουν. Φυσικά, η λήψη της απόφασης για αλλαγή συνεπάγεται πολλές φορές κίνδυνο, φόβο, ακόμη και αποκλεισμό από το περιβάλλον, αλλά τελικά αποδεικνύεται ότι αξίζει τον κόπο. Σε κάθε ιστορία η συγγραφέας πραγματεύεται, επίσης, πολλά άλλα εξίσου σημαντικά θέματα, όπως την ανοχή στη μάθηση, τη βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη μέχρι και τον βασικός ρόλος του γέλιου.

Κάθε ιστορία έχει τη δική της μοναδική ατμόσφαιρα, πάντα δοσμένη με χιούμορ και φαντασία.

Όσο για το εικαστικό κομμάτι του βιβλίου, εξαιρετικό. Ο Ντανιελ ντε Λατούρ ακολουθεί την πλοκή, μερικές φορές απαλά και τρυφερά, άλλες φορές δυναμικά με μια έκρηξη χρωμάτων. Και τα κάνει όλα με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ. Οι εικόνες του είναι πραγματικά απίθανες.

Το βιβλίο «Δέκα κάλτσες (τέσσερις δεξιές και έξι αριστερές)» είναι ένα βιβλίο που θα απολαύσουν μικροί και μεγάλοι. Γιατί η φαντασία και τα όνειρα είναι για όλους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.