ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

 

ΤΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΩΝ ΤΕΡΑΤΩΝ

(Φόρκυς - Κητώ)

 Της Ναννίνας Σακκά – Νικολακοπούλου

Εικονογράφηση: Διατσέντα Παρίση

Εκδοτικός οίκος Α.Α ΛΙΒΑΝΗ

ΑΘΗΝΑ 2011

Πόσο αδύναμος, αλήθεια, ένιωθε ο άνθρωπος των προϊστορικών χρόνων ζώντας μέσα στη φύση; Πόσο εχθρικός φάνταζε στα μάτια του ο κόσμος τριγύρω; Ένας κόσμος γεμάτος φυσικά φαινόμενα που ο ίδιος δεν μπορούσε να εξηγήσει. Επακόλουθο της άγνοιας, ο φόβος. Αστραπές, βροντές, κεραυνοί, καταρρακτώδεις βροχές, τρικυμίες, σεισμοί…Όλα αυτά, τα θεοποίησε. Έφτιαξε τους παντοδύναμους θεούς που θύμωναν, τιμωρούσαν αλλά και βοηθούσαν ή προστάτευαν. Έφτιαξε κι άλλα πλάσματα, αποκυήματα της φαντασίας του, τρομερά στην όψη και καταστροφικά στη συμπεριφορά.

Αυτά τα τρομακτικά πλάσματα ενώ έμοιαζαν ανίκητα από τη μια, κατέληγαν τελικά ηττημένα από θεούς ή από ανθρώπους υπερήρωες. Έτσι, το αδύνατο γινόταν δυνατό κι ο άνθρωπος κατάφερνε έτσι να πιαστεί από την ελπίδα και να δημιουργήσει πολιτισμό, κυριαρχώντας στον κόσμο γύρω του.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε πριν λίγους μήνες από τις εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ κι έπεται συνέχεια με το δεύτερο μέρος του. Πρωτότυπη ιδέα –ποιος ασχολείται εξάλλου με τους άσχημους της μυθολογίας;-, καλογραμμένα κείμενα, εξαιρετική εικονογράφηση!

Η συγγραφέας:

Η Ναννίνα Σακκά Νικολακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, στα δύσκολα χρόνια του πολέμου (1940). Τελείωσε την Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία και την Αγγλική Φιλολογία στο Λονδίνο. Από το 1965 μέχρι και τη συνταξιοδότησή της εργάστηκε ως δασκάλα στο Αρσάκειο και Διευθύντρια στο Δ΄ Τοσίτσιο Δημοτικό Σχολείο. Από το 2009 είναι πρόεδρος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.

Η εικονογράφος:

Η Διατσέντα Παρίση γεννήθηκε στον Πειραιά. Εικονογραφεί βιβλία για παιδιά από το 1975, ενώ από το 1985 σκηνογραφεί και παιδικές εκπομπές στην κρατική και ιδιωτική τηλεόραση. Μέχρι στιγμής έχει εικονογραφήσει πάνω από 60 βιβλία! 

2 Σχόλια

Σχολίασε
  1. πριν από 8 χρόνια Σαλτζιδου Γιωτα

    Πολυ ωραιο βιβλιο !!!!!!

    Απάντησε
  2. πριν από 8 χρόνια andriana

    nice

    Απάντησε

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.