Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Φιστίκιος ο Αιγινήτης 2)

ΦΙΣΤΙΚΙΟΣ Ο ΑΙΓΙΝΗΤΗΣ 2

Αρχαία Ελλάδα, έχεις ταλέντο

Συγγραφέας: Μάνος Γαβράς

Εικονογράφος: Μαργαρίτα Ζεβελάκη

Εκδόσεις: Λιβάνη

Ο Φιστίκιος είναι γνωστό και από το πρώτο βιβλίο πως δεν τα βάζει κάτω εύκολα. Αυτή την φορά θα προσπαθήσει να κερδίσει την καρδιά της λατρεμένης του Αφροδίτης -η οποία εξακολουθεί να μη γυρίζει να του ρίξει μια ματιά- παίρνοντας μέρος στο «Αρχαία Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο». Ένα διαγωνισμό αρχαίου δράματος και τραγωδίας, που θα καταλήξει σε πραγματική «τραγωδία» αν δεν καταφέρει ο Φιστίκιος να γράψει τρία έργα κι ένα σατυρικό δράμα μαζί με τη μουσική. Όπως καταλαβαίνετε θα χρειαστεί τη βοήθεια και των δώδεκα θεών του Ολύμπου για να πετύχει κάτι τέτοιο. Οι φίλοι του όμως είναι πάντα στο πλευρό του όπως και η οικογένειά του κι αυτό δίνει στον Φιστίκιο κουράγιο να συνεχίσει. Μέχρι που…

Ε, τι; Δεν θα σας αφηγηθώ και ολόκληρο το βιβλίο που θα έλεγε και ο Φιστίκιος. Ούτε είναι η Ιλιάδα του Ομήρου με 15.692 στίχους. Να πάρετε και να το διαβάσετε. Ορίστε μας!

Καταπληκτικό και ακόμα καλύτερο από το πρώτο, το δεύτερο βιβλίο του Φιστίκιου Αιγινήτη είναι απλά απολαυστικό! Μέσα από τις ξεκαρδιστικές περιπέτειες και τις αγωνίες του συμπαθέστατου ήρωα ξεπετάγονται πολύτιμα μαθήματα ζωής. Η σημασία των θετικών σκέψεων, η εμπιστοσύνη στον εαυτό μας, η επιμονή, η υπομονή και η στήριξη των φίλων μας είναι απαραίτητα εφόδια στην προσπάθεια να κατακτήσουμε τα όνειρα μας .Τίποτα δεν συμβαίνει απλά από μόνο του και τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από το να ονειρεύεσαι και να προσπαθείς για τους στόχους σου όσο υψηλοί κι αν είναι.  Όσο όμορφο είναι να βάζεις τα δυνατά σου να κερδίσεις άλλο τόσο όμορφο είναι και να σταθείς δυνατός στην περίπτωση που χάσεις. Άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. Ούτε καν η ίδια η ζωή. Χαμένος είναι αυτός που δεν προσπαθεί, όχι αυτός που προσπαθεί και χάνει. Όλο το βιβλίο είναι γραμμένο με άμεσο και κατανοητό τρόπο, πηγαίο χιούμορ και με την απλότητα και την καθαρή σκέψη που διακρίνει ένα μικρό παιδί και το κάνει να φαίνεται σοφότερο κι από τους σοφούς της αρχαιότητας. Στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου θα βρείτε σημαντικές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, για την αρχαία Ελλάδα και τον πολιτισμό, τους αρχαίους μας τραγωδούς, ποιητές και ήρωες της μυθολογίας.

Αλήθεια είναι από τους πιο ευχάριστους και διασκεδαστικούς τρόπους να διαβάσει και να μάθει ένα παιδί για την αρχαία Ελλάδα και τις σημαντικές της προσωπικότητες. Η εικονογράφηση ζωντανεύει όλες αυτές τις απίθανες καταστάσεις και με αυτή την τόσο παιχνιδιάρικη διάθεση κάνει την ανάγνωση ενός εξωσχολικού βιβλίου από αγγαρεία σε πραγματική απόλαυση! 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.