Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το μικρό Άλφα και τα καλά καθούμενα)

«ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΘΟΥΜΕΝΑ»

 

Συγγραφέας: Γιώργος Λεμπέσης

Εικονογράφος: Γιώργος Σγουρός

Εκδόσεις: Ψυχογιός

 

Κάποτε, πολλά -πολλά χρόνια πίσω…. Όταν στη γη κατοικούσαν οι δεινόσαυροι και οι άνθρωποι ακόμα δεν υπήρχαν, υπήρχαν Τα Καλά Καθούμενα!

Και θα μου πεις, «Τι είναι Τα Καλά Καθούμενα, παρακαλώ;» και θα σου απαντήσω αμέσως.

Τα Καλά Καθούμενα ήταν όλα τα γράμματα της Αλφαβήτας, κι επειδή οι δεινόσαυροι δεν ήξεραν να μιλάνε, καθόντουσαν όλο τον καιρό πάνω σε ένα βράχο φρόνιμα σαν καλά παιδιά.

Μέχρι που μια μέρα το μικρό Άλφα άτακτο όπως ήταν πάντα, αγρίεψε και αναστάτωσε τα υπόλοιπα γράμματα με την απόφασή του.

«Εγώ θα φύγω και θα γίνω αρχηγός!» είπε και έφυγε.

Άραγε το ακολούθησε κανένα άλλο γράμμα;

Τι έγινε όταν εμφανίστηκαν οι άνθρωποι και βρήκαν τα γράμματα σκορπισμένα;

Και τελικά θα μας πει κανείς τι το έπιασε το μικρό Άλφα στα καλά καθούμενα;

 

Διασκεδαστικό, έξυπνο και υπέροχα χρωματιστό είναι αυτό το καταπληκτικό παραμύθι που μιλάει στα παιδιά για τα γράμματα και τη σημασία τους στη ζωή των ανθρώπων. Επίσης φέρνει τα παιδιά σε επαφή με αξίες όπως η ενότητα, η ισότητα και η  συγχώρεση  γιατί όπως γράφει και ο συγγραφέας μόνο έτσι καταφέρνει ο άνθρωπος να εξελίσσεται.

Απλά και κατανοητά γραμμένο, πλούσιο σε όμορφες εικόνες είναι ένα παραμύθι που μπορεί να διαβαστεί ακόμα και σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Όταν τελειώσει το παραμύθι τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να παίξουν με λέξεις που τους λείπουν γράμματα ενώ η χρωματιστή αλφαβήτα στην αρχή και στο τέλος του βιβλίου είναι μια πολύ καλή πρώτη επαφή των μικρότερων παιδιών με τα γράμματα.

 

Συγγραφέας:ΟΓιώργος Λεμπέσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης, σπούδασε Μουσική Τεχνολογία και Μουσική Βιομηχανία, καθώς και Διοίκηση Πολιτιστικών Μονάδων. Παράλληλα με τις σπουδές του εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός σε γνωστό ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας. Από το 2003 έως το 2011 εργάστηκε ως διευθυντής παραγωγής σε μεγάλη εταιρεία παραγωγής. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 400 παραγωγές, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό. Ορόσημο στην καριέρα του αποτέλεσε η δημιουργία του πρώτου παιδικού φεστιβάλ στην Ελλάδα (Town for Kids, 2008 & 2009). Το 2010, ένα ακυκλοφόρητο διήγημά του, με τίτλο 4 ΣΕΛΙΔΕΣ, απέσπασε το βραβείο πρωτότυπης ιστορίας και κοινού στο 5ο Φεστιβάλ Παραμυθιών που διοργάνωσε το Μικρό Πολυτεχνείο.

Εικονογράφος:Ο Γιώργος Σγουρός γεννήθηκε στην Αθήνα το Δεκέμβριο του 1973. Είναι πτυχιούχος στο Τμήμα Γραφιστικής της Σχολής Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του Τ.Ε.Ι. Αθήνας και εργάστηκε ως σχεδιαστής κινουμένων σχεδίων για την Artoon, την Big Bang Toons και την Time Lapse Pictures στην παραγωγή ταινιών και σποτ για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Έχει εικονογραφήσει παιδικά παραμύθια και εκπαιδευτικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.