Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το λιοντάρι μέσα μας)

Το λιοντάρι μέσα μας

Συγγραφέας: Ρέιτσελ Μπράιτ

Εικονογράφος: Τζιμ Φιλντ

Εκδόσεις: Πατάκη

Κάπου πολύ μακριά, εκεί όπου η γη διψά και ο ήλιος στεγνώνει και την τελευταία σταγόνα, ξεχωρίζει ένας ψηλός βράχος. Τον βράχο αυτό κατοικούν και εντελώς παράδοξα μοιράζονται δύο ζώα. Το φοβερό και τρομερό λιοντάρι, αρχηγός των ζώων, και ένα μικρό, μικράκι ποντικάκι που κανείς δεν πρόσεχε κι έτσι όλο το πατούσαν, το ζουλούσαν και γι αυτό αδιαφορούσαν.

«Να μπορούσα να γινόμουν σαν το λιοντάρι» έλεγε το ποντικάκι και όλο κοιτούσε προς την κορυφή του βράχου με θαυμασμό. Τι να κάνει άραγε ένα ζώο τόσο δυνατό και θαυμαστό; Να είναι η χρυσή χαίτη; Τα μυτερά δόντια και νύχια; Τα σουβλερά μουστάκια; Ή μήπως η βροντερή φωνή του; Έτσι αποφασίζει μια μέρα να σκαρφαλώσει το βράχο ως την κορυφή του και να ζητήσει από το λιοντάρι να του διδάξει πώς να κάνει τον ίδιο βρυχηθμό.

Άραγε θα καταφέρει να νικήσει τους φόβους του και να σταθεί μπροστά στο δυνατό λιοντάρι; Θα βρει το θάρρος να του ζητήσει να το διδάξει; Τι θα γίνει όταν το λιοντάρι αντικρύσει το ποντικάκι;

Ποιος δεν έχει βρεθεί στη θέση από τον ήρωα του υπέροχου αυτού βιβλίου; Ποιος δεν έχει νιώσει έτοιμος να ξεπεράσει τους παλιούς του φόβους και να βρει τη δική του φωνή; Ακόμα και εκείνος που μοιάζει στα μάτια των άλλων γενναίος και δυνατός κρύβει μέσα του ένα φοβισμένο ποντικάκι, κι εκείνος που γεννήθηκε στην όψη μικρός και μοιάζει στους άλλους ασήμαντος, μπορεί να κρύβει μέσα του την καρδιά ενός λιονταριού. Αυτό το σπουδαίο μάθημα ξεδιπλώνει στις σελίδες της η όμορφη αυτή ιστορία και μας υπενθυμίζει επίσης πως μια δυνατή φιλία είναι το αντίδοτο για κάθε φόβο και κάθε θυμό. Εξαιρετική εικονογράφηση η οποία εξυπηρετεί το σκοπό της αφήγησης και παράλληλα βοηθά τον αναγνώστη να μπει στη θέση του ήρωα και να βιώσει κάθε συναισθηματική του κατάσταση και τις εναλλαγές της.

Σίγουρα είναι ένα βιβλίο που μπορεί να απολαύσει κάθε μικρός και κάθε μεγάλος αναγνώστης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.