Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το κόκκινο παραμύθι, το λευκό παραμύθι)

Το κόκκινο παραμύθι

Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος

Εικονογράφος: Στεφανία Βελδεμίρη

Εκδόσεις: Σαϊτα

Μια πριγκίπισσα φτάνει αργά τη νύχτα στο παλάτι, μέσα στην καταιγίδα. Χωρίς συνοδεία και επισημότητες, χωρίς άμαξα και χωρίς όνομα. Κρατάει μόνο μια κόκκινη κούκλα καμωμένη από κόκκινο νήμα που ποτέ δεν αποχωρίζεται, δώρο της γιαγιάς της.

Στο παλάτι γνωρίζει το βασιλιά, τη βασίλισσα και το μελαγχολικό πρίγκιπα. Μια κατάρα τους βασανίζει από τότε που ο πρίγκιπας ήταν παιδί. Αν ποτέ παντρευτεί από αληθινό έρωτα μια απλή κοπέλα θα μεταμορφωθεί σε χελιδόνι.

Κι όμως από το προηγούμενο βράδυ η καρδιά του χτυπάει αλλιώτικα. Τη νιώθει να πεταρίζει για την πριγκίπισσα που ακόμα δεν ξέρει το όνομά της.

Κι ακόμα δεν ξέρει αν είναι αληθινή πριγκίπισσα…

Το λευκό παραμύθι

Συγγραφέας: Κώστας Στοφόρος

Εικονογράφος: Στεφανία Βελδεμίρη

Εκδόσεις: Σαϊτα

Σε μια χώρα του Βορρά δυο παιδιά, η Σελίνα και Σοφοκλής ή όπως χαϊδευτικά τον λένε οι φίλοι του Σοκοφλής, παρακολουθούν με τα πόδια τους βουτηγμένα στο νερό το καλοκαίρι που φεύγει γρήγορα. Οι μέρες των διακοπών τελειώνουν, τα σχολεία θα ανοίξουν και οι δύο αχώριστοι φίλοι θα πρέπει να αποχαιρετιστούν.

Υπάρχει όμως ακόμα χρόνος για ένα παγωτό από το ξύλινο σπιτάκι του Βέσα, μια βόλτα μέχρι το συμπαθητικό οδοντίατρο Ίσον που ξέρεις να λέει τις πιο όμορφες ιστορίες και σίγουρα υπάρχει χρόνος για μια τελευταία περιπέτεια. Ίσως την πιο όμορφη της ζωής τους!

Γεμάτα χρώματα, αρώματα, γεύσεις, ήχους και υπέροχες περιγραφές τα παραμύθια αυτά διαβάζονται με όλες τις αισθήσεις. Ο συγγραφέας με τις όμορφες ιστορίες του καταφέρνει να ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες σε παραμυθένιες χώρες. Τα παραμύθια του δίνουν την αίσθηση ονείρου και καθώς τα διαβάζεις νιώθεις να χάνεσαι σε έναν κόσμο ονειρικό που όλα μοιάζουν απόλυτα φυσιολογικά ακόμα και τα πιο παράξενα! Η εικονογράφηση χρωματιστή και χαρούμενη ταιριάζει υπέροχα με το κείμενο. Το κόκκινο παραμύθι βαμμένο από το κόκκινο του αληθινού έρωτα και το λευκό παραμύθι βαμμένο από το λευκό της  αγνής φιλίας είναι από μια  σειρά  με συνολικά τέσσερα χρωματιστά παραμύθια  (Κόκκινο, Κίτρινο, Πορτοκαλί, Λευκό).

Τα παραμύθια κυκλοφορούν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.