Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το γελαστό μπαλόνι)

Το γελαστό μπαλόνι

Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης

Εικονογράφος: Μάρω Αλεξάνδρου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

120 μοίρες ανατολικά και 130 μοίρες βόρεια του Πλανήτη των Διαστημικών Παιχνιδιών ξαφνικά εμφανίστηκε ο Πλανήτης Δέλτα! Δηλαδή ο πλανήτης πάντα εκεί ήταν όμως κανείς δεν τον είχε ανακαλύψει. Μέχρι που ένας λαμπρός επιστήμονας τον ανακάλυψε χρησιμοποιώντας τον Πολύφημο, ένα υπέρ- τηλεσκόπιο τελευταίας τεχνολογίας. Πάμε να ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά σε αυτόν τον πλανήτη και να τον ανακαλύψουμε. Ζουμ! Πολύφημε!

Μα τι βλέπω! Ένα πανέμορφο ροζ σπιτάκι με λουλουδένιο κήπο, ένα μολύβι, μια καρδιά, ένα κλαδί ελιάς κι ένα εμβόλιο… Ίσως ο πλανήτης Δέλτα τελικά να κατοικείται. Ίσως πάλι κάτι να προσπαθεί να μας πει.

Γιατί τα δικαιώματα των παιδιών διώχτηκαν από τη γη και κυνηγημένα εγκαταστάθηκαν σε έναν τόσο μακρινό και μέχρι χτες άγνωστο πλανήτη; Θα επιστρέψουν άραγε ποτέ πίσω σε εμάς για να έχουν όλα τα παιδιά πάνω στη γη αυτό που δικαιούνται; Μπορεί ένας επιστήμονας ειδικά εξοπλισμένος να τα καταφέρει μόνος του ή θα χρειαστεί τη βοήθεια που θα του προσφέρουν κάποιοι μυστηριώδεις επισκέπτες; Τι να γυρεύουν άραγε στη σοφίτα του περασμένα μεσάνυχτα; Τι μήνυμα του φέρνει το γελαστό μπαλόνι που προσγειώθηκε στον κήπο του;

Μια φανταστική περιπέτεια περιμένει κάθε αναγνώστη με το που ανοίξει αυτό το πολύχρωμο και χαρούμενο βιβλίο! Με μια ιστορία πρωτότυπη και συμβολική ο συγγραφέας μας μιλάει με ευαισθησία για τα δικαιώματα των παιδιών και την σκληρή πραγματικότητα της στέρησης αυτών των δικαιωμάτων σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας, σε χώρες μακρινές, σε χώρες κοντινές, στη χώρα μας, δίπλα στην δική μας πραγματικότητα και καταφέρνει να το κάνει με χαρά και αισιοδοξία από την αρχή μέχρι το τέλος. Δανείζεται τους «ταλαιπωρημένους» ήρωες κλασσικών παραμυθιών οι οποίοι πλέον από θέση ισχύος ενώνουν τις δυνάμεις τους και βάζουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο ενημέρωσης και αφύπνισης των παιδιών για τα δικαιώματά τους από άκρη σε άκρη! Η εικονογράφηση είναι το ίδιο χαρούμενη και αισιόδοξη γεμάτη χρώματα και συναισθήματα. Ένα υπέροχο βιβλίο που περιλαμβάνει στις  τελευταίες του σελίδες δραστηριότητες που βοηθούν το παιδί να παίξει, να μάθει και να ολοκληρώσει με αυτόν τον τρόπο ευχάριστα την ανάγνωση. Γιατί όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο, στο παιχνίδι, στη φαντασία και στο καλό βιβλίο. Καλές γιορτές!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.