Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το Αστρικό Χωριό)

Το Αστρικό Χωριό

Συγγραφέας: Κατερίνα Κρις

Εικονογράφος: Κατερίνα Κρις

Εκδόσεις: Πατάκη

Μια υπέροχη μέρα ξημέρωσε παιδιά! Μια ηλιόλουστη, καλοκαιρινή, κεφάτη μέρα. Τι; Έξω βρέχει; Είναι χειμώνας;

Για να δω... Έχετε δίκιο. Όμως ξέρω ένα μέρος που εκτός από μόνιμη ηλιοφάνεια, έχει παντού και κάθε μέρα γελιοφάνεια! Ένα μέρος που μπορείς να παίξεις, να τρέξεις, να γελάσεις με τη ψυχή σου ή ακόμα καλύτερα μπορείς να μην κάνεις απολύτως τίποτα… Παίρνεις απλά μια χουχουλιάστρα μαξιλαρο-καρδιά και αράζεις όλη μέρα.

Εκεί δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθείς, να κουραστείς, ούτε καν να συναχωθείς, γιατί στο Αστρικό Χωριό κανείς δεν αρρωσταίνει.

Πως μπορεί κανείς να πάει εκεί; Που βρίσκεται;

Το Αστρικό Χωριό βρίσκεται πολύ πιο κοντά απ’ όσο νομίζεις. Είναι στη φαντασία σου. Αν είσαι παιδί δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα να πας. Άλλωστε η φαντασία είναι κάτι που δουλεύει ρολόι σε αυτή την ηλικία. Αν είσαι όμως ενήλικας που το μόνο που κάνει είναι να δουλεύει και να κοιτάζει το ρολόι τότε η φαντασία σου έχει αποκοιμηθεί και θέλει ένα γερό ξύπνημα. Διαβάζοντας αυτό το βιβλίο που είναι το πιο φούξια και φανταστικό βιβλίο που έχεις κρατήσει ποτέ στα χέρια σου, ενεργοποιούνται στον εγκέφαλο ειδικοί γαργαλο-νευρώνες που κάνουν ακριβώς αυτό… γαργαλούν και ξυπνούν τη φαντασία σου. Άντε λοιπόν! Τι περιμένεις; Βουρ για το Αστρικό Χωριό!

Ένα απίθανο βιβλίο που έχω διαβάσει εδώ και μέρες και ακόμα γαργαλιέμαι. Προσπαθώ να γράψω πέντε «σοβαρές» κουβέντες σαν «σοβαρός» ενήλικας που είμαι και μοιάζει αδύνατο. Το μόνο που θέλω είναι να κοιτάζω τις χαρούμενες εικόνες του, να διαβάζω τις έξυπνες οδηγίες του και να μιλάω Σπανιακά. Αυτό το βιβλίο δεν μιλάει για το συναίσθημα, ξυπνάει το συναίσθημα. Δεν μιλάει για τη φιλία, αγκαλιάζει τη φιλία. Δεν μιλάει για τη χαρά, φέρνει τη χαρά! Και να φανταστείτε δεν σας έχω πει ούτε τα μισά. Όταν το διαβάσετε θα καταλάβετε γιατί μιλάω με τέτοιο ενθουσιασμό. Τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα παιδί, όταν μου έφεραν για πρώτη φορά δώρο ένα καλειδοσκόπιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.