Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Το αγόρι που κολύμπησε να φτάσει το φεγγάρι)

«Το αγόρι που κολύμπησε να  φτάσει το φεγγάρι»

 

Συγγραφέας: Ελίζα Μπακοπούλου

Εικονογράφος: Βασίλης Γρίβας

Εκδόσεις: Τετράγωνο

 

Σε ένα μικρό νησάκι που ήταν χαμένο από κάθε χάρτη και το έλεγαν Απουσία, είχε το μικρό φτωχικό σπιτάκι του ο Στέργιος.

Αν και μικρούλης ακόμα ζούσε ολομόναχος χωρίς γονείς και η μοναδική του συντροφιά ήταν ο Παυσανίας, το σκυλάκι του. Ο Στέργιος πριν κάποια χρόνια είχε χάσει τους γονείς του. Οι λιγοστοί κάτοικοι του νησιού ποτέ δεν του είπαν την αλήθεια. Είπαν ότι μία νύχτα με πανσέληνο οι γονείς του πήγαν ένα μακρινό ταξίδι στο φεγγάρι.

Ο Στέργιος δεν έπαψε ποτέ να ελπίζει στο γυρισμό τους.

Ένα ζεστό αυγουστιάτικο βράδυ όμως με πανσέληνο το φεγγάρι άπλωσε πάνω στην ήσυχη θάλασσα ένα ασημένιο μονοπάτι. Ο άνεμος κάτι ψιθύρισε στο αυτάκι του και από τα χέρια του η θάλασσα  παρέσυρε το βραχιολάκι από κοχύλια που έφτιαχνε για την μητέρα του.

Έτσι ο Στέργιος ξεκίνησε το ίδιο ταξίδι προς το φεγγάρι.

Στο δρόμο του συναντά τα όμορφα  πλάσματα της θάλασσας και εκείνα του συστήνονται. Το καθένα με τον τρόπο του τον βοηθάνε να συνεχίσει το ταξίδι του.

Άραγε θα καταφέρει να φτάσει το φεγγάρι; Οι γονείς του θα τον περιμένουν στο τέλος του ταξιδιού; Ποια λέξη σχηματίζουν τα αρχικά από τα ονόματα των καινούριων φίλων του Στέργιου;

Η αγάπη είναι ένα ταξίδι που πάντα κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις αρκεί κάποιος να θελήσει να το κάνει…

 

 

Ένα τόσο γλυκό παραμύθι που κατευθείαν τρυπώνει στη καρδιά του αναγνώστη και γίνεται αγαπημένο. Η συγγραφέας μας αφηγείται  μία θλιβερή ιστορία αγάπης με  ένα γλυκόπικρο τέλος σαν μικρό ανθό πικροδάφνης που όπως γράφει και η ίδια «παρά το όνομά του, ομορφαίνει τις έρημες γωνιές κάθε τόπου». Έτσι και το γλυκόπικρο παραμύθι του Στέργιου μπαίνει μέσα στις καρδιές και ομορφαίνει κάθε έρημη γωνιά τους. Η εικονογράφηση είναι μοναδική! Τρυφερή και ευαίσθητη, μελαγχολική και νοσταλγική. Στις σελίδες του παραμυθιού ο εικονογράφος συνοδεύει τα συναισθήματα που ξυπνάει η συγγραφέας με τις αποχρώσεις του ουρανού και το πιο εκφραστικό φεγγάρι που συνάντησε ποτέ κάποιο παραμύθι.

 Το ταξίδι για το φεγγάρι είναι ένα ταξίδι για την αγάπη. Μπορεί κάποιος να τη συναντήσει στο τέλος μπορεί όμως να τη συναντά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, στα πιο απίθανα μέρη. Κρυμμένη σαν τα μικρά κοχυλάκια στο βυθό της θάλασσας. Δεμένη με μια αόρατη κλωστή σχηματίζει τα πιο όμορφα  βραχιολάκια. Αν την έχεις για οδηγό… θα φτάνεις πάντα στο προορισμό σου.

 

 

 

 

Συγγραφέας:Η Ελίζα Μπακοπούλου γεννήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 1983 στα Κύθηρα, στη Χωμήριανη Βαρδουσίων, στην Ήπειρο, στη Μικρά Ασία και μεγαλώνει στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει Chef και με βοηθό την φαντασία της μαγειρεύει ιστορίες για παιδιά και μεγάλους. Από τις εκδόσεις Τετράγωνο έχει κυκλοφορήσει επίσης το παραμύθι της «Οι Μουσικούληδες και το Βασίλειο του Φάλτσου».

 

 

Εικονογράφος: Ο Βασίλης Γρίβας γεννήθηκε στην Λαμία το 1967. Έχει σπουδάσει ιστορία της τέχνης στην Φλωρεντία και είναι μέλος του επιμελητηρίου εικαστικών τεχνών Ελλάδος καθώς και της καλλιτεχνικής εταιρίας εικονογράφησης Ελληνικού Παιδικού και Εφηβικού βιβλίου "O Αίσωπος". Ζει και εργάζεται στην Αθήνα, ως εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Παράλληλα με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και εντύπων ασχολείται και επαγγελματικά με την ζωγραφική. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις κι έχει κάνει δυο ατομικές. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκδοτικούς οίκους, και έχει εικονογραφήσει πάνω από εκατό παιδικά βιβλία. Είναι στη λίστα του ΕΚΕΒΙ για το πρόγραμμα "το ΕΚΕΒΙ και το παιδί - Συγγραφείς και εικονογράφοι στα σχολεία". Έχει συνεργαστεί με τη διαφημιστική εταιρία SPA & SPA στο Ουντίνε Ιταλίας και πρόσφατα συμμετείχε στην έκθεση εικονογράφων Sharjah International Book Fair στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα με τρία έργα του. Συνεργάζεται με τον Κινέζικο εκδοτικό οίκο Loyal Kids. 
hhtp://grivasillustration.blogspot.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.