Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ο κούκος αηδόνι)

Ο κούκος αηδόνι

Συγγραφέας: Βεατρίκη Κάντζολα-Σαμπατάκου

Εικονογράφος: Μαρούσα Πλατή

Εκδόσεις: Σαββάλας

Ο Ξυλένιος είναι ένας τετραπέρατος και καλλίφωνος κούκος. Μέσα στο ξύλινο ρολόι που ζει το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να βλέπει την ώρα να περνάει. Έτσι απλά. Χωρίς φίλους, χωρίς παιχνίδι και χαρά, χωρίς ένα μουσικό διάλειμμα. Μα είναι ζωή αυτή; Έτσι αποφασίζει να το σκάσει και να πετάξει μακριά. Όσο ακατόρθωτο και δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό που έβαλε στο ξύλινο, καλοκουρδισμένο μυαλουδάκι του ο Ξυλένιος, να είστε σίγουροι πως θα το πετύχει! Γιατί η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς και όσοι παίρνουν γενναίες αποφάσεις συναντούν πάντοτε και γενναίους συνοδοιπόρους που βοηθούν ο ένας τον άλλον. Έτσι λοιπόν ο Ξυλένιος, ένα βράδυ που το Φεγγάρι ξεγλίστρησε από την αγκαλιά του Ουρανού, ένα βράδυ που όλα ήταν δυνατό να συμβούν, άπλωσε τα ξύλινα φτερά του και πέταξε μακριά ως το δάσος των παραμυθιών. Τι είναι το δάσος των παραμυθιών; Μα φυσικά το δάσος όπου όλα τα αγαπημένα παραμύθια συναντιούνται και συνυπάρχουν. Μόνο που τώρα πια στο δάσος επικρατούσε ερημιά. Η καταναλωτική μανία των ανθρώπων και το πάθος τους για επέκταση και κυριαρχία είχε τρομάξει τα πλάσματα του δάσους και τα είχε αναγκάσει να τραπούν σε φυγή. Άραγε ο Ξυλένιος θα καταφέρει να «χαλάσει» τα σχέδια των ανθρώπων, να τα βάλει με χρυσοθήρες και ξυλοκόπους και να σώσει το δάσος; Σε αυτή του την προσπάθεια δεν είναι μόνος. Έχει στο πλευρό του, όπως είπαμε, άξιους συνοδοιπόρους και γενναίους φίλους που μπορούν ενώνοντας τις δυνάμεις τους, να φέρουν τα πάνω κάτω!

Το υπέροχο αυτό παραμύθι, βασισμένο στο βραβευμένο παιδικό θεατρικό «Τρελή περιπέτεια στο παραμυθένιο δάσος», δεν διαβάζεται απλά. Οι ανοιχτές του σελίδες μεταμορφώνονται σε μια πρωτότυπη θεατρική σκηνή και λέξεις χαρούμενες και ονειρικές ξεπηδούν στήνοντας ένα παραμυθένιο σκηνικό. Οι ήρωες ζωντανεύουν για να παίξουν το ρόλο τους και οι δράση γίνεται όλο και πιο πλούσια όσο και η πλοκή.

Έξυπνο, ευφάνταστο, ζωηρό μεταφέρει ένα ισχυρό οικολογικό μήνυμα καθώς ψυχαγωγεί και υπενθυμίζει στον αναγνώστη αξίες που έχουν ανάγκη να προστατευτούν. Η φιλία, ο σεβασμός για κάθε πλάσμα, η αγάπη για τη φύση, η αγάπη για την ίδια τη ζωή και οι απλές ομορφιές της που δεν χρειάζονται διαφήμιση, μάρκετινγκ ή λεζάντες για να προβληθούν. Βρίσκονται παντού σε αφθονία και προσφέρονται απλόχερα.

Το θεατρικό έργο που έχει παιχτεί από πολλά σχολεία σε όλη την Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στο βιβλίο. 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.