Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας ( Ο Κοπέρνικος και ο ξυπόλυτος μύωψ)

«Ο Κοπέρνικος και ο ξυπόλυτος μύωψ»

 

Συγγραφείς: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη

Εικονογράφος: Μαργαρίτα Τζαννέτου

Εκδόσεις: Ψυχογιός

Από τη σειρά «Βατόμουρο, Ευέλικτη Ζώνη-Φιλαναγνωσία» για παιδιά 7-8 ετών

 

Στον ανάποδο κόσμο, όλα μπορούν να αναποδογυρίσουν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι ο Κοπέρνικος, ο καλύτερος οδηγός σε όλο τον ανάποδο κόσμο, ξύπνησε ένα όμορφο πρωί και ούτε που φανταζόταν τι τον περίμενε. Ένας απρόσμενος επισκέπτης έφτασε μέχρι το σπίτι του σκουντουφλώντας….

Ο Ευτύχης, ένα ξυπόλυτο παιδάκι του κανονικού κόσμου, μόλις εννέα ετών, πέρασε στον ανάποδο κόσμο από έναν μαγικό καθρέφτη. Έτσι όλα ήρθαν τούμπα.

Ο Κοπέρνικος μαζί με τον κυβόσαυρο φίλο του, Μαξ προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει με τον Ευτύχη και τρώει τη μία τούμπα μετά την άλλη.

Έχει αχρωματοψία; «Όλα είναι σχετικά στα χρώματα νομίζω.» απαντάει ο ίδιος.

Γιατί μπερδεύει τους αριθμούς; «Το ένα μοιάζει με το εφτά, όταν γραμμή δε βάζουν.» απαντάει πάλι ο Ευτύχης.

Μα πως δεν είδε μπροστά του τη βιτρίνα του μανάβικου του Κυρ-Στάθη και βρέθηκε αγκαλιά με τις αγκινάρες και τα μπρόκολα;

«Κι αν κουτουλάω πέφτοντας στα τζάμια τα κλεισμένα, είναι γιατί τα έχουνε καλά καθαρισμένα.» έτοιμη την είχε την απάντηση πάλι ο Ευτύχης.

Μα αυτό είναι! Πως δεν το σκεφτήκανε νωρίτερα…

Ο Ευτύχης έχει ΜΥΩΠΊΑ!

Για να δούμε… θα καταφέρουν να του φορέσουν ο Κοπέρνικος και ο Μαξ τα γυαλιά;  

 

Ένα καλογραμμένο και πολύ ευχάριστο παραμύθι. Με πολύ χιούμορ και φαντασία βοηθά τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και περισσότερο τις ανασφάλειες που δημιουργούνται σε αυτή την ηλικία. Ο Ευτύχης αποζητά την αποδοχή από τους φίλους του, την ήρεμη και ομαλή κοινωνική του ζωή που είναι πλέον σημαντική για τα παιδιά αυτής της ηλικίας όσο και η εμφάνισή τους.

Μέσα από αυτό το τόσο γλυκό παραμύθι με την ελκυστική εικονογράφηση ο Κοπέρνικος βοηθά τον Ευτύχη και μαζί κάθε μικρό αναγνώστη να δει καθαρά πως η εμφάνιση αν και σημαντική δεν είναι το παν! Υπάρχει παντού γύρω μας τόση ομορφιά που είναι κρίμα να τη χάνουμε. Άλλωστε όπως εξηγούν και οι συγγραφείς:

«Όταν κοιτάς σε καθρέφτη και το είδωλό σου είναι άσχημο και μουρτζούφλικο, τότε…. Πέταξέ τον αμέσως! Ο καθρέφτης αυτός είναι χαλασμένος και δεν μπορεί να σε μεταφέρει στον Ανάποδο Κόσμο.»

 

 

 

 Συγγραφείς: O ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΥ μεγάλωσε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχιτεκτονική και μουσική.

Η ΕΜΗ ΣΙΝΗ μεγάλωσε στη Ρόδο, σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός και το 2005 ξεκίνησε να γράφει στίχους  για παιδικά τραγούδια και μικρές ιστορίες.

Το 2007 έγραψαν από κοινού το παιδικό θεατρικό έργο  «Ένα… ανάποδο ταξίδι» που απέσπασε το Α΄ Βραβείο στο διαγωνισμό Κρατικών Βραβείων Συγγραφής Παιδικού Θεατρικού Έργου 2007 του ΥΠ.ΠΟ. Το 2008 και το 2009, έγραψαν και σκηνοθέτησαν δύο παιδικές, μουσικοθεατρικές ραδιοφωνικές σειρές (Τα Χριστούγεννα του μικρού Κοπέρνικου και Ο μικρός Κοπέρνικος και οι 7 Άθλοι) που εκπέμπονταν από τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος και κέρδισαν την αγάπη των μικρών ακροατών σε όλη την Ελλάδα. Το 2009 κυκλοφορεί ο δίσκος τους «Ο Κόσμος Ανάποδα», με παιδικά τραγούδια που ερμήνευσαν ο Σπύρος Σακκάς, ο Σωκράτης Μάλαμας, η Δανάη Παναγιωτοπούλου κ.α., ενώ το 2011 εκδίδεται το πρώτο τους βιβλίο με τίτλο «Θέλω να αρρωστήσω» από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.