Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Οι φύτουλες)

ΟΙ ΦΥΤΟΥΛΕΣ

Το αιώνιο θύμα

Κείμενο και εικόνες: MichaelFry

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

Ο Νικ είναι γεγονός πως είναι κοντός. Ίσως και να είναι ο πιο κοντός εντεκάχρονος του πλανήτη. Ίσως και να ψηλώσει κάποτε. Κάποτε… Μέχρι τότε όμως από τη στιγμή που χωράει άνετα στο ντουλάπι, ο Ρόι, ο φόβος κι ο τρόμος του σχολείου θα συνεχίσει να τον χώνει εκεί μέσα με ευκολία.

Επίσης θα συνεχίσει να κρεμάει στις κρεμάστρες για τα παλτά τον «τσουπωτό»Καρλ και να δένει κρυφά τα κορδόνια στα παπούτσια της ψηλής Μόλι για να πέφτει φαρδιά- πλατιά στους διαδρόμους.

Κάπως πρέπει να σταματήσουν αυτό το απαίσιο μεταλλαγμένο τρολ, τον Ρόι.

Ο επιστάτης του σχολείου κύριος Ντιπρί δίνει μια τρελή και απίθανη συμβουλή που όμως μοιάζει να είναι η μοναδική και λογική λύση στο πρόβλημά τους.

«Ρίξτε το στην τρελή!» ακούγεται μια φωνή.

Θα καταφέρουν οι τρεις τους να κατατροπώσουν τον Ρόι;

Θα πετύχει άραγε το στόχο της η Περίπολος Ασφάλειας;

Τελικά ο κύριος Ντιπρί είναι επιστάτης ή κατάσκοπος;

Γίνεται άραγε ένα ψέμα να λέει την αλήθεια;

Το αισιόδοξο αυτό βιβλίο μας μιλά  για τη σχολική βία μέσα από τα μάτια του «αιώνιου θύματος», του αδύναμου μαθητή, του μοναχικού παιδιού, του εύκολου στόχου. Με έξυπνο τρόπο και μέσα από μια σειρά από ξεκαρδιστικά γεγονότα ο συγγραφέας καταφέρνει να βάλει τους «Φύτουλες» σε θέση ισχύος. Όλα αλλάζουν όταν καταλάβουν πως η ομάδα είναι πιο δυνατή από τη μονάδα και αναλάβουν δράση. Τι γίνεται όμως όταν το παρακάνουν και αλλάζουν οι ρόλοι; Όταν φτάνουν στο σημείο να γίνουν οι θύτες αντί για το θύμα; Ένα βιβλίο γεμάτο ευαισθησία, αλήθειες για τη μοναξιά και το φόβο αλλά και τη δύναμη της φιλίας, της ομαδικότητας, της ενσυναίσθησης. 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.