Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Ιστορίες καληνύχτας)

Ιστορίες καληνύχτας

Μετάφραση: Αργυρώ Πιπίνη

Εικονογράφηση εξωφύλλου: EstelleCorke

Εκδόσεις: Πατάκη

Πόσα παραμύθια χωράνε σε ένα βιβλίο; Πόσες ιστορίες προλαβαίνεις να πεις πριν την καληνύχτα; Ποιο παραμύθι να διαλέξεις;

«Εμένα!» φωνάζει από τη σελίδα 41 ένας νάνος με το πιο περίεργο όνομα.

«Οπωσδήποτε θα διαλέξεις τη δική μου ιστορία! Κι αυτό είναι διαταγή!» φωνάζει ο αυτοκράτορας που έχει κρυφτεί πίσω από τη σελίδα 171 μιας και τα καινούρια ρούχα του είναι αόρατα.

Από τη σελίδα 93 ακούγονται τα ζωηρά κουδουνάκια από ένα κοπάδι κατσίκες που έχει βγει για βοσκή σε μια καταπράσινη πλαγιά της Ελβετίας. Η Χάϊντι τρέχει μαζί τους χαρούμενη.

Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες συναντάς κι άλλους ήρωες παραμυθιών. Παραμυθιών από όλο τον κόσμο. Από το Κάνσας της Αμερικής την Ντόροθι με τα κόκκινα παπούτσια της. Από τη Γερμανία την Ραπουνζέλ με τα όμορφα χρυσαφένια μαλλιά κι από τη Ρωσία έναν γεωργό που στον λαχανόκηπό του φύτρωσε ένα πελώριο γογγύλι.

«Μη ξεχάσεις εμάς!» φωνάζουν οι εφτά νάνοι από τις πρώτες σελίδες και το μικρό κλωσόπουλο πριν του πέσει το βελανίδι στο κεφάλι.

Άντε τώρα να διαλέξεις…  

Οκτώ κλασικές ιστορίες, οκτώ όμορφες καληνύχτες που συνοδεύουν τα παιδιά στα πιο γλυκά όνειρα. Δύο από τα πιο γνωστά παραμύθια των αδερφών Γκρίμ και του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, παλιοί παραδοσιακοί μύθοι και το αριστούργημα του Λ. Φρανκ Μπάουμ, όλα εικονογραφημένα μοναδικά.  Μια από τις πιο ξεχωριστές και πολύχρωμες συλλογές. Ένα διασκεδαστικό ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών με παραμύθια από όλο τον κόσμο. Ιστορίες αγαπημένες και ήρωες που με τις περιπέτειες και τα καμώματά τους θα κάνουν την ώρα του ύπνου και της καληνύχτας την πιο όμορφη ώρα της ημέρας.    

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.