Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Η χιονονιφάδα και το δέντρο το μοναχό)

Η χιονονιφάδα και το δέντρο το μοναχό

Συγγραφέας: Άννα Δενδρινού

Εικονογράφος: Θέντα Μιμιλάκη

Εκδόσεις: Κόκκινη κλωστή δεμένη

Εκεί όπου κάποτε δέσποζε το πανέμορφο δασάκι στο πάνω μέρος της πόλης, τώρα έστεκε μοναχό του ένα δέντρο. Οι εποχές το προσπερνούσαν, οι άνθρωποι το αγνοούσαν όπως έκαναν άλλωστε και με κάθε τι όμορφο είχε απομείνει στην καινούρια πολιτεία τους. Έτρεχαν έτσι αδιάφορα και μοναχικά οι μέρες δίπλα του, οι ώρες, οι χαρές, οι λύπες και τα όνειρα των ανθρώπων. Περνούσαν και χανόντουσαν για πάντα στο χρόνο. Ώσπου μια μέρα, μια μικρή χιονονιφάδα χορεύοντας με το λευκό πέπλο της στις μελωδίες του χειμώνα, άρχισε να κατρακυλά στις χιονισμένες πλαγιές και σαν μικρή χιονοστιβάδα σταμάτησε μπροστά στο δέντρο. Για πρώτη φορά μετά από τόσα χρόνια επιτέλους είχε βρεθεί κάποιος που όχι απλά δεν το προσπέρασε αλλά στάθηκε και να του μιλήσει.

«Τι έχεις και είσαι λυπημένο;» το ρώτησε η χιονονιφάδα

«Μοναξιά», της απάντησε εκείνο κι η χιονονιφάδα βάλθηκε να το βοηθήσει. Αμέσως έπιασε δουλειά και έβαλε τα δυνατά της να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων, να γλυκάνει τις κουβέντες και τα χαμόγελά τους, να ομορφύνει τις γιορτές και τις μέρες τους. Κι όσα έμοιαζαν για χρόνια μακρινά και ξεχασμένα να γίνουν και πάλι καθημερινή συνήθεια. Τι λέτε, άραγε τα κατάφερε;

Ένα πανέμορφο γιορτινό παραμύθι που με την τρυφερή ιστορία του μας συγκινεί και μας υπενθυμίζει πως η ζωή είναι μία γιορτή και η κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να νιώσουμε χαρά και να μοιραστούμε με τον συνάνθρωπο μας όμορφες στιγμές. Αν και χιονισμένες οι σελίδες του, από την εξαιρετική εικονογράφηση της Θέντας ως και τις ονειρεμένες περιγραφές της Άννας, η ζεστασιά του φτάνει ως την καρδιά του αναγνώστη και σαν ζεστή ανάσα πάνω σε παγωμένο τζάμι, αφήνει ζωγραφισμένο το δικό του μήνυμα. Το θαύμα της αγάπης, η αξία της επικοινωνίας, η ομορφιά της προσφοράς είναι όσα χρειάζεται η καρδιά μας να σκιρτήσει από χαρά. Η έκδοση περιέχει cdμε την υπέροχη μελοποίηση του παραμυθιού από τον Βίκτορα Φορλίδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.