Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας (Η πολύχρωμη σβούρα)

 

«Η πολύχρωμη σβούρα»

Συγγραφέας: Κώστας Αρκουδέας

Εικονογράφος: Εύα Καραντινού

Εκδόσεις: Άγκυρα

 

Κάποιες μέρες είναι γκρίζες και βαρετές. Κοιτάς και βλέπεις γύρω σου πρόσωπα σκυθρωπά, ακούς παντού σοβαρές συζητήσεις και ο κόσμος μοιάζει σαν να ξεθώριασε ή σαν να σταμάτησε να γυρνά.

Κάπως έτσι ένιωθε κι εκείνη την ημέρα ο μικρός Αλέξης. Στον ύπνο του όμως ο αγαπημένος του παππούς τον επισκέπτεται και του δίνει σαφείς οδηγίες… «Αν πας στη σοφίτα, θα βρεις μια μικρή σβούρα. Είναι καλά κρυμμένη. Περιμένει, όμως να την ανακαλύψεις. Σφίξε τη στην καρδιά σου και σκέψου όσους αγαπάς. ή όσους θα ήθελες να αγαπήσεις.»

Θα καταφέρει να βρει τη σβούρα ο μικρός Αλέξης;

Τι σημαίνει για εκείνον και τους ανθρώπους γύρω του αυτό το απρόσμενο δώρο από τον παππού του;

Θα μπορέσει να φέρει πίσω το χαμόγελο στους μεγάλους, την ανεμελιά στα μικρά παιδιά, τη διασκέδαση στους δασκάλους και την ελπίδα στους ταλαιπωρημένους;

Η σβούρα γυρίζει σαν τη γη και σκορπά παντού χαρά. Χαρά που πολλαπλασιάζεται άμα τη μοιράζεσαι!

 

 

Ένα πολύ όμορφο γεμάτο νόημα παραμύθι που μας μιλά για την αισιοδοξία και τη μεταδοτικότητά της. Ένα παραμύθι γεμάτο χρώματα, και όμορφες εικόνες. Μία σβούρα κρυμμένη στη σοφίτα, η δύναμη της αισιοδοξίας κρυμμένη μέσα μας, γυρίζει γρήγορα σαν τη γη και σκορπά παντού φως από την καρδιά και απέραντη χαρά. Όλα μπορούν να αλλάξουν αν πρώτα αλλάξουμε τον εαυτό μας. Έτσι μπορούμε να αλλάξουμε το σπίτι μας, την οικογένειά μας, τους συμμαθητές μας, τη γειτονιά μας, τη πόλη μας. Ποιος ξέρει ίσως με τη μαγική δύναμη της σβούρας να καταφέρουμε να αλλάξουμε τον πλανήτη μας. Κείμενα και εικονογράφηση σκορπούν φως και χρώμα στις σελίδες και μαθαίνουν στα παιδιά να μοιράζονται, να χαρίζουν απλόχερα και να ανοίγουν τα χέρια τους σε μια μεγάλη αγκαλιά που χωράει τους πάντες.

 

 

Συγγραφέας:Ο Κώστας Αρκουδέαςγεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Έκανε σύντομες καλοκαιρινές δουλειές στα νησιά και πιο μόνιμες αθηναϊκές. Μετά την επιστροφή του από τη Σαντορίνη, όπου έμεινε τέσσερα χρόνια, εργάστηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού, ενώ παράλληλα ήταν σύμβουλος σε εκπομπή βιβλίου στην κρατική τηλεόραση. Δημοσίευσε για πρώτη φορά το 1986 τη συλλογή διηγημάτωνΆσ’ τον Μπομπ Μάρλεϋ να περιμένει. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματαΗ πόλη με τα χίλια πρόσωπα(1987),Το τραγούδι των τροπικών(1988),Το παλιό δέρμα του φιδιού(1992),Τα κατά Αιγαίον πάθη(1994),Ποτέ τον ίδιο δρόμο(1999),Ο πειρατής(2003),Ο Μεγαλέξανδρος και η σκιά του(2004),Ο αριθμός του Θεού(2008). Ακόμα έχει εκδώσει τις νουβέλεςΚαι πρόσεχε να μην πετρώσεις(1996),Αναζητώντας την ιδανική γυναίκα(2002), τη συλλογή διηγημάτωνΌλες οι μέρες Κυριακή(2000), τη συλλογή μικρών κειμένωνΤα σιγκλάκια(2010) και το παραμύθιΗ πολύχρωμη σβούρα(2013). Εξακολουθεί να εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού και είναι μέλος του Δ.Σ. της ΕταιρείαςΣυγγραφέων.

 

Εικονογράφος:Η ζωγράφος Εύα Καραντινού αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Διδάσκει σχέδιο και τεχνικές ζωγραφικής, ενώ ασχολείται επαγγελματικά με τη βυζαντινή αγιογραφία, το σχεδιασμό και τη μελέτη εσωτερικών χώρων. Εικονογραφεί και γράφει παιδικά βιβλία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.