Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ξεφυλλίζοντας («Αγάπησέ με…» και άλλα παραμύθια)

«Αγάπησέ με…» και άλλα παραμύθια

Συγγραφέας: Μαρία Λαμπαδαρίδου Πόθου

Εικονογράφος: Φωτεινή Στεφανίδη

Εκδόσεις: Πατάκη

Ένα γαλάζιο τριαντάφυλλο ζητάει να το αγαπήσουν και να μπει για πάντα στην καρδιά ενός μικρού κοριτσιού που ακόμα δεν έχει γνωρίσει τη δύναμη της αγάπης. Ένας πανούργος μάγος που εξουσιάζει τους ανέμους και σπέρνει το κακό με τη βοήθεια της γριάς Αράχνης. Πέρα από την μπλε κοιλάδα, στον πύργο των Κεραυνών θα αναμετρηθεί το Καλό με το Κακό και η δύναμη της αγάπης θα λύσει για πάντα τα μάγια και θα γεννήσει το θαύμα.

Ένα όμορφο άγαλμα με ολοζώντανη καρδιά, το άγαλμα ενός μικρού στρατιώτη που κάθε μέρα γίνεται όλο και πιο θλιμμένος. Ένα κορίτσι με μωβ καπέλο που με την καθαρή ματιά της μπορεί και βλέπει τα δάκρυα του. Μια ολόκληρη πόλη που τον τίμησε, η ίδια πόλη που χρόνια αργότερα τον λησμόνησε. Καθώς οι καιροί δυσκολεύουν και οι άνθρωποι γίνονται ολοένα και φτωχότεροι μία αλήθεια μπορεί να δώσει τη λύση. Πολύτιμα δεν είναι τα πετράδια και το ατόφιο χρυσάφι. Πολύτιμα είναι μονο τα συναισθήματα.

Ένα πέτρινο δέντρο σοφό, που πάνω του είναι γραμμένη η ιστορία όλου του κόσμου. Ένα μικρό χελιδόνι με λαβωμένη φτερούγα που βρήκε καταφύγιο στα πέτρινα κλαδιά του. Κι ένα ξανθό αγόρι με το όνομα των αστεριών, θαραλλέο και ολόχαρο που θα ανακαλύψει πως κάθε πλάσμα και κάθε καλή πράξη έχουν την αξία τους.

Τρεις μαγικές ιστορίες μέσα στις οποίες βρίσκει χώρο και γεννιέται το θαύμα. Το θαύμα που ξορκίζει, που εξαγνίζει και που ομορφαίνει την πλάση. Τρία παιδιά που μάχονται για το Καλό, σε τρία διαφορετικά μέρη του πλανήτη, με την ίδια όμως δύναμη στη ψυχή και την ίδια ζεστασιά. Τρία πανέμορφα μαγικά πλάσματα που βρίσκονται στο πλευρό τους σαν φύλακες άγγελοι και τα βοηθούν, τα προστατεύουν και τα παρακινούν να ανακαλύψουν την Ομορφιά και την Αλήθεια του κόσμου. Ανοίγοντας αυτό το βιβλίο είναι σαν να ανοίγεις ένα παλιό σεντούκι με κρυμμένους θησαυρούς. Τα παραμύθια του, αν και γραμμένα αυτή τη χιλιετία μοιάζουν να έχουν πάνω τους τη σκόνη και τη σοφία αιώνων. Μεταφέρουν μηνύματα και αλήθειες που υπάρχουν απ’ την αρχή του κόσμου και αυτό είναι που κάνει αυτή τη συλλογή παραμυθιών πολύτιμη. 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.