Ξεφυλλίζοντας: Ντιριγκόου Ντιριμπάι

Ξεφυλλίζοντας: Ντιριγκόου Ντιριμπάι

 

Συγγραφέας : Γιολάντα Τσιαμπόκαλου

Εικονογράφηση: Χρήστος Δήμος

Εκδόσεις: Καστανιώτη

 

 

Μια φορά κι ένα καιρό οι άνθρωποι ζούσαν αγαπημένοι σε πολιτείες και χωριά . Η μέρα τους ευχαριστούσε και η νύχτα τους χάριζε τα πιο όμορφα όνειρα. Μέχρι που όλα άλλαξαν και οι άνθρωποι σταμάτησαν να ονειρεύονται και να χαίρονται τη κάθε μέρα. Έπαψαν να αγαπούν ο ένας τον άλλον και το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν δουλειά, δουλειά και πάλι δουλειά και να προλάβουν το χρόνο που τέλειωνε…

Τα πλάσματα της φαντασίας έφυγαν από τον κόσμο των ανθρώπων και μετακόμισαν στη Χώρα της Φαντασίας.

Μαζί με τις νεράιδες, τις γοργόνες, τους νάνους, τους δράκους και τα ξωτικά, έφυγαν από τον κόσμο των ανθρώπων κι οι Ζουμπάδες!

Παχουλοί και κοντοστούπηδες, κόκκινοι και μαλλιαροί σαν μικρές φλογίτσες με μάγουλα ζουμερά και μια μυτούλα πρησμένη και φουσκωτή σχεδόν ποτέ δεν έβλεπαν που πατούσαν κι έτσι όλο σκουντουφλούσαν.

Οι Ζουμπάδες τρυπώνουν στα όνειρα των παιδιών και διώχνουν κάθε κακή σκέψη κι εφιάλτη. Τι γίνεται όμως τώρα που οι μεγάλοι έδιωξαν τα πλάσματα της φαντασίας από τον κόσμο τους; Ποιος προστατεύει τα παιδιά κάθε νύχτα από τους εφιάλτες;

Οι Ζουμπάδες έχουν κάτι στο μυαλό τους…

Τι θα κάνει τους ανθρώπους να ξεχάσουν τι τόσες έννοιες τους και να κοιμηθούν γλυκά;

Μια συνταγή! Μια μυστική συνταγή για ένα γλυκό… μα τι γλυκό!

Θα τα καταφέρουν οι Ζουμπάδες να το φτιάξουν και να το στείλουν στο κόσμο των ανθρώπων;

Και επιτέλους ποιος θα πει στα παιδιά τι σημαίνει Ντιριγκόου Ντιριμπάι;

 

 

Ένα πολύ γλυκό παραμύθι που μας ταξιδεύει στον κόσμο της φαντασίας και μας συστήνει αυτά τα αξιολάτρευτα πλασματάκια τους Ζουμπάδες.

Η  περιγραφή τους από τη συγγραφέα είναι τόσο ζωντανή και ελκυστική που κάνει μεγάλους και μικρούς να εύχονται να τους συναντήσουν.

Με πολύ φαντασία εξηγεί στα παιδιά τι σημαίνει εφιάλτης και πως μπορεί κάποιος να τον αντιμετωπίσει. Ένα άσχημο όνειρο μπορεί πολύ εύκολα να σκάσει και να εξαφανιστεί γιατί δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο μία ΦΟΥΣΚΑ! Με αυτό τον τρόπο βοηθά τα παιδιά να κερδίσουν και πάλι το γλυκό τους ύπνο.

Η εικονογράφηση είναι απλά φανταστική! Στις εικόνες μπερδεύονται πολύχρωμα οι δύο κόσμοι, αυτός των ανθρώπων και αυτός της φαντασίας.

Ίσως τελικά οι Ζουμπάδες να κρύβονται πίσω από το ξυπνητήρι μας, πάνω στο κομοδίνο, ή να κάθονται πάνω στις τούρτες γενεθλίων παριστάνοντας τα κερασάκια!

 

 

Συγγραφέας:  Η Γιολάντα Τσιαμπόκαλου γεννήθηκε το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε την Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο  και περίπου τον ίδιο καιρό άρχισε να γράφει παραμύθια και να τραγουδάει. Το Ντιριγκόου Ντιριμπάι είναι το τρίτο της παραμύθι. Εκτός από τα δικά της βιβλία, έχει μεταφράσει την παιδική σειρά του Κρόκετ  Τζόνσον Ο Χάρης και ο μοβ μαρκαδόρος. Έγραψε επίσης και παρουσίασε το θεατρικό έργο Ο Μάγος της Φωτιάς.

 

Εικονογράφος: Ο Χρήστος Δήμος μεγάλωσε παίζοντας στο Κουτσελιό Ιωαννίνων. Από μικρό παιδί του άρεσε να ζωγραφίζει και να μουτζουρώνει τα τετράδιά του με σκίτσα και ζωγραφιές. Αυτή η αγάπη του τον οδήγησε στην Αθήνα να προσπαθεί να ανακαλύψει τον κόσμο της εικόνας.

Έχει εικονογραφήσει το βιβλίο της Γ΄ Δημοτικού «Τα απίθανα μολύβια» καθώς και 86 τίτλους βιβλίων.

   

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.