Ξεφυλλίζοντας (Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου / Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι)

Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου

Συγγραφέας:Η συγγραφική ομάδα ΜΙΚΡΑ ΜΟΛΥΒΙΑ

Εικονογράφος:Ναταλία Καπατσούλια

Ο Χρύσανθος είναι ένα ντροπαλό και φοβισμένο αγόρι. Ο κόσμος του είναι η βιβλιοθήκη, το σχολείο και το σπίτι του. Οι μέρες του κυλούν ήρεμα ώσπου μια μέρα στη βιβλιοθήκη, μέσα σε ένα χοντρό σαν εγκυκλοπαίδεια βιβλίο βρίσκει ένα σημείωμα. «Κράτα τον κόσμο στα χέρια σου» γράφει επάνω και κάπως έτσι ξεκινάει μια φανταστική περιπέτεια! Με τους καλούς του φίλους, Αλέξανδρο και Ελπίδα θα ταξιδέψουν με τρόπο μαγικό σε χώρες μακρινές, χώρες πανέμορφες της Μεσογείου. Θα κάνουν καινούριους φίλους, θα γνωρίσουν καλύτερα τον κόσμο αλλά και τους εαυτούς τους. Στο τέλος αυτού του μαγικού ταξιδιού ο Χρύσανθος θα ανακαλύψει πως αυτό που του έλειπε, βρισκόταν πάντα μέσα του. Μια σταγόνα αυτοπεποίθησης να του δίνει τη δύναμη να προχωρήσει, να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα, να κρατήσει τον κόσμο στα χέρια του!

Ένα υπέροχο βιβλίο με πολύ φαντασία, περιπέτεια και πολύτιμα μαθήματα. Μαθήματα ιστορίας, γεωγραφίας, και μαθήματα ζωής! Η λαχτάρα μιας παρέας παιδιών για περιπέτεια και γνώση θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη ενός πραγματικού θησαυρού. Ένα ξύλινο κουτί γεμάτο όμορφες αναμνήσεις και αξίες  όπως η δύναμη της φιλίας, της αλληλεγγύης και της αυτοπεποίθησης. Όμορφες εικόνες και ταξιδιάρικες περιγραφές. Ένα βιβλίο που σε κερδίζει από τις πρώτες σελίδες.

Το πορτοκαλί σαλιγκαράκι

Συγγραφέας: Ζέφη Συρίβλη

Εικονογράφος: Μαρίνα Ρούσσου

Εκδόσεις: Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

Ένα πορτοκαλί σαλιγκαράκι προσπαθεί να ταιριάξει με τα υπόλοιπα σαλιγκάρια στο μεγάλο λιβάδι όμως είναι το μόνο που έχει τέτοιο περίεργο χρώμα και ξεχωρίζει σαν τη μύγα μες το γάλα!

Γιατί βλέπετε δεν είναι απλά πορτοκαλί… είναι πιο πορτοκαλί όχι από ένα, ούτε από δύο, αλλά από ένα ολόκληρο καφάσι γεμάτο πορτοκάλια. Νιώθει πολύ άσχημα που είναι μοναδικό. Πολύ θα ήθελε να μοιάζει σε κάτι άλλο. Σε μια πασχαλίτσα ας πούμε ή σε έναν βάτραχο! Προσπαθώντας λοιπόν να γίνει οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του θα καταλήξει να μασκαρευτεί τόσο που δεν θα θυμίζει σε τίποτα πια το πορτοκαλί εκείνο σαλιγκαράκι.

Άραγε θα τον βοηθήσουν οι φίλοι του να καταλάβει πόσο όμορφο είναι και να αγαπήσει το υπέροχο, μοναδικό του χρώμα;

Ένα όμορφο, διδακτικό παραμύθι, ξεχωριστό όσο και ο ήρωας του. Με   μια αστεία και πολύχρωμη ιστορία, η συγγραφέας μας μιλάει για την αγάπη στον εαυτό μας και το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Όπως στο μεγάλο λιβάδι έτσι και στο μεγάλο μας κόσμο είναι σημαντικό να μάθουμε πρώτα να αγαπούμε τον εαυτό μας για να μπορούμε να αγαπήσουμε και να σεβαστούμε τους άλλους. Με εικόνες πλούσιες σε χρώματα και χαριτωμένες φατσούλες αυτό το βιβλίο διαβάζεται το ίδιο ευχάριστα όχι μία, ούτε δύο, αλλά πολλές φορές!

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.