Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια!!! (Ο θησαυρός του Kυβερνήτη)

Το βιβλίο του Σπύρου Πετρουλάκη «Ο θησαυρός του Κυβερνήτη» που σας παρουσιάζουμε κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας και είναι ένα ευρηματικό, ανατρεπτικό μυθιστόρημα γεμάτο ιστορικά στοιχεία αλλά και στοιχεία που παραπέμπουν τον αναγνώστη στην αρχαιολογία, τη μυθολογία και τις εξερευνήσεις, με έντονα την περιπέτεια και το μυστήριο.

Ο θησαυρός του Κυβερνήτη

Συγγραφέας: Σπύρος Πετρουλάκης

Εκδόσεις: Μίνωας, 2015

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Αν δε σου αρέσουν η περιπέτεια, οι γρίφοι και τα αινίγματα, πρέπει να αφήσεις αμέσως αυτό το βιβλίο από τα χέρια σου. Αν όμως σου αρέσουν, τότε ίσως κρατάς το πιο περιπετειώδες βιβλίο!

Τι θα έκανες:

Αν έβρισκες ένα ξεχασμένο για χρόνια τετράδιο γεμάτο αινίγματα που ζητούν λύσεις;

Αν ξετύλιγες ένα κουβάρι που στην άκρη του υπάρχει ένας μυθικός θησαυρός;

Μια παρέα πέντε παιδιών ψάχνει ανάμεσα στα κυκλώπεια τείχη, σε αρχαία θέατρα και σε κάστρα και ζει μια διαφορετική περιπέτεια αναζητώντας τον Θησαυρό του Κυβερνήτη.

Μήπως τελικά η Ιστορία είναι ο πολυτιμότερος θησαυρός και εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς αν θα τον βρούμε;

Η υπόθεση αφορά στην περιπέτεια που βιώνουν πέντε παιδιά της έκτης δημοτικού που ζουν στο Ναύπλιο στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν τον Θησαυρό του Κυβερνήτη! Για να το καταφέρουν όμως πρέπει να απαντήσουν σε μια σειρά από αινίγματα που βρήκαν γραμμένα σε ένα παλιό τετράδιο. Όλα ξεκινούν όταν ο Ερμής, ο Ηρακλής, η Άρτεμις, με το αναπηρικό της αμαξίδιο, τον Άτλαντα, η Δήμητρα και η Αφροδίτη ανακαλύπτουν μια παλιά, ξύλινη εικόνα του Αγίου Αναστασίου, νεομάρτυρα και πολιούχου προστάτη του Ναυπλίου, της πόλης τους, και πίσω από την εικόνα μερικά κιτρινισμένα φύλλα χαρτιού κι ένα παλιό τετράδιο. Τα αινίγματα και οι γρίφοι που υπάρχουν μέσα στο τετράδιο θα διεγείρουν τη φαντασία και την περιέργειά τους και θα τους οδηγήσουν σ’ ένα μεγάλο και αγωνιώδες ταξίδι ανακαλύψεων. Ένα ταξίδι συναρπαστικό, γεμάτο μυστήριο, εκπλήξεις και ανατροπές που εντέλει μαζί με τους ήρωες βιώνει και ο αναγνώστης, ο οποίος συγχρόνως μαθαίνει την ιστορία του Ναυπλίου και της γύρω περιοχής.

Πρόκειται για ένα πολύ ζωντανό μυθιστόρημα μυστηρίου και ιστορίας με πλείστους συμβολισμούς για τη χαρά και τις αξίες της ζωής αλλά και διαρκή κορύφωση, γραμμένο από τον Σπύρο Πετρουλάκη.

Ένα μυθιστόρημα για παιδιά από 9 χρονών και πάνω, ευχάριστο και απολαυστικό, που προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.