Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η Περιέργεια!!! (Η ελληνική μυθολογία για μικρά παιδιά)

Το βιβλίο με τον τίτλο Η ελληνική μυθολογία για μικρά παιδιά είναι ένα καλαίσθητα δεμένο άλμπουμ που μέσω των εντυπωσιακών εικόνων και του λιτού και απέριττου λόγου προσπαθεί να επικοινωνήσει τον μικρό αναγνώστη με τον κόσμο της ελληνικής μυθολογίας.

Η ελληνική μυθολογία για μικρά παιδιά

Κείμενα: AnnaCasalis

Εικονογράφηση: TonyWolf

Απόδοση στα ελληνικά: Βεατρίκη Κάντζολα Σαμπατάκου

Εκδόσεις: Σαββάλας, 2015

Από τον Δία, την Ήρα και τους υπόλοιπους θεούς του Ολύμπου μέχρι την εκδίκηση του Ήφαιστου… Από το κουτί της Πανδώρας μέχρι την παράξενη ιστορία του βασιλιά Μίδα… Από τον Ηρακλή και τον Ιάσονα μέχρι το δράκο που φυλάει το χρυσόμαλλο δέρας… Από τον Δούρειο Ίππο μέχρι το υφαντό της Πηνελόπης που δεν τελείωνε ποτέ… Και από τον Θησέα και τον Μινώταυρο μέχρι το κουβάρι της όμορφης Αριάδνης… Οι ιστορίες της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας ξετυλίγονται με λόγο απλό και κατανοητό. Και ο μικρός αναγνώστης, μέσα από τις εξαιρετικές εικονογραφήσεις του TonyWolfκαι την απλή και κατανοητή αφήγηση/απόδοση στα ελληνικά της Βεατρίκης Κάντζολα Σαμπατάκου, συναρπάζεται, γνωρίζει πτυχές ενός μεγάλου μέρους της μυθολογίας μας και καλλιεργεί τη φαντασία και την κριτική του σκέψη.

       Πρόκειται για ένα ακόμα βιβλίο μυθολογίας, που προικισμένο με τις αρετές του εξαιρετικού, αποτελεί χρήσιμο εργαλείο στα χέρια τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των γονέων μικρών παιδιών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.