Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Ζήτω η περιέργεια! (Βιβλιομουσείο)

Τίτλος: «Βιβλιομουσείο»

Συγγραφέας: Jo Nelson

Εικονογράφος: Richard Wilson

Μετάφραση: Μαρίζα Ντεκάστρο

Εκδόσεις: Παπαδόπουλος

 

Αν σας ενδιαφέρει να θαυμάσετε μια πλούσια μουσειακή συλλογή με εκθέματα διαφόρων αρχαίων πολιτισμών, να στριμώξετε ένα ολόκληρο μουσείο στο ράφι της βιβλιοθήκης σας, ένα μουσείο, μάλιστα, που δεν θα το βρείτε ποτέ κλειστό, δεν έχετε παρά να ξεφυλλίσετε το «Βιβλιομουσείο» της Jo Nelson, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος, μεταφρασμένο από τη Μαρίζα Ντεκάστρο.

Η ρεαλιστική εικονογράφηση και τα εύληπτα κείμενα μας χαρίζουν τη δυνατότητα μιας ξεχωριστής ξενάγησης στα μεγάλα μουσεία του κόσμου, στο Βρετανικό, στο Λούβρο, στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, στο Εθνικό Μουσείο της Κίνας.

Η ανάγνωση του πρωτότυπου αυτού βιβλίου δίνει στους αναγνώστες την ευκαιρία μιας σύντομης, αλλά ουσιαστικής γνωριμίας με σπουδαίους πολιτισμούς: τον αρχαίο ελληνικό, τον αιγυπτιακό, τον κέλτικο, τον πολιτισμό των Βίκινκ, Μάγια, Αζτέκων, Αβοριγίνων, κ.ά. Τα τεχνουργήματα των διαφόρων λαών: όπλα, κοσμήματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, τελετουργικά και θρησκευτικά αντικείμενα που εκτίθενται στις σελίδες του- σαν σε προθήκες μουσείων - βοηθούν τους μικρούς αναγνώστες να εξερευνήσουν το παρελθόν σε όλο του το μεγαλείο, να συγκρίνουν πολιτισμούς, να κάνουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χώρο και το χρόνο ανακαλύπτοντας ομοιότητες και διαφορές, συνήθειες και παραδόσεις που διατηρούνται ζωντανές από τα βάθη των αιώνων ως σήμερα.

Το βιβλίο όπως, άλλωστε, συμβαίνει και με τα μουσειακά εκθέματα έχει να αφηγηθεί πάμπολλες ιστορίες για όλα τα θέματα που αφορούν το άνθρωπο, τη ζωή, το θάνατο, τον πόλεμο, την πολιτική, την εξουσία, τις θρησκείες. Περιδέραια, πόρπες, ασπίδες και δόρατα, μάσκες, σαρκοφάγοι, στέμματα, αγγεία , νομίσματα, αγάλματα, παιχνίδια, μουσικά όργανα, υφάσματα, φυλαχτά, κτερίσματα, θραύσματα τοιχογραφιών απεικονίζονται ρεαλιστικά από τον αυτοδίδακτο εικονογράφο Richard Wilson κι αποκαλύπτουν με τον πιο εύγλωττο τρόπο τα μυστικά του αρχαίου κόσμου.

Πρόκειται για ένα άρτιο βιβλίο γνώσεων που έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει αντιπροσωπευτικά δείγματα για τον πλούτο και την ποικιλία των πολιτισμών που άνθισαν στο παρελθόν,ελκυστικό για τους μικρούς αναγνώστες, πολύτιμο απόκτημα για κάθε βιβλιοθήκη.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.