Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Εικονογράφος του μήνα (Marina Dimo)

Βιογραφικό:

 

Η Μαρίνα Δημοπούλου -Marina Dimo- γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σε νεαρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής στο εργαστήρι της ζωγράφου Δάφνης Λιαναντωνάκη. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Art and Design και στη συνέχεια στο Middlesex University (Λονδίνο) όπου απέκτησε Master στη γραφιστική και την πειραματική τυπογραφία.

Αρχικά εργάστηκε στην Ελλάδα σε περιοδικά και άλλα έντυπα. Σύντομα μετακόμισε στην Ιταλία όπου ξεκίνησε να δουλεύει σε γραφιστικά γραφεία ειδικευόμενη στην εικονογράφηση και στο design λογοτύπων και εντύπων.

Τα τελευταία χρόνια ζει μεταξύ Ρώμης και Αθήνας και συνεργάζεται με εκδοτικούς οίκους και οργανισμούς σε Αγγλία, Ελβετία, Ελλάδα και Ιταλία στους τομείς της εικονογράφησης- καλλιτεχνικής επιμέλειας παιδικού βιβλίου, της εικονογραφημένης σκηνογραφίας, της δημιουργίας εντύπων και εταιρικής ταυτότητας.

Έχει εικονογραφήσει βιβλία σε Ελλάδα και Ελβετία, παιδικά μουσεία στο εξωτερικό, έχει επιμεληθεί επαγγελματικούς καταλόγους, βιβλία και μελέτες και έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Ιταλία, Ισπανία και Ελλάδα.

 

www.marinadimo.com , www.behance.net/marinadimo

 

Βίντεο – αφιέρωμα:

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.