Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Εδώ νηπιαγωγείο! (Τα πειραχτήρια της παιδικής χαράς)

 

Τίτλος: Τα πειραχτήρια της παιδικής χαράς

Σειρά: Μπίλι και Μπρι

Συγγραφέας: Alison Reynolds

Εικονογράφηση: Μikki Butterley

Εκδοτικός οίκος: Βιβλιοσκόπιο

Η Μπρι, ένα κοριτσάκι, και ο Μπίλι, ένας αρκούδος, είναι δυο καλοί φίλοι που παίζουν μαζί και διασκεδάζουν. Αυτή τη φορά βρίσκονται στην παιδική χαρά με έναν ακόμα φίλο τους, το Φρέντι, ένα καλόκαρδο πάντα. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που εμφανίζονται στην παιδική χαρά δυο αδερφάκια, ο Φρέντι και η Άννι. Τα δυο αδερφάκια όχι μόνο δε σέβονται τη παρέα των άλλων, αλλά κοροϊδεύουν τον Μπίλι και το Ντάνι ότι έχουν ποδάρες. Ο Μπίλι προσπαθεί να ξεπεράσει την προσβολή, αλλά ο Ντάνι είναι απαρηγόρητος. Στην αρχή σκέφτονται να αντιδράσουν με βία, αλλά η Μπρι τους αποθαρρύνει. Αργότερα, σκέφτονται να τους τρομάξουν με άγριους βρυχηθμούς, αλλά και πάλι τα αδέρφια τη γλιτώνουν. Μετά από λίγο τα δυο μικρά πειραχτήρια στρώνουν στο γρασίδι για να φάνε το κολατσιό τους. Τότε ενεργοποιούνται οι καταβρεχτήρες της παιδικής χαράς και όλα γίνονται μούσκεμα. Το πρόβλημα λύνεται με την επέμβαση του Ντάνι, που με τις "ποδάρες" του σταματά το νερό. Από εκείνη τη στιγμή οι δυο παρέες έρχονται πιο κοντά κι αρχίζουν να παίζουν όλοι μαζί.

Ένα βιβλίο για το σεβασμό και τον εκφοβισμό, που απευθύνεται σε αναγνώστες προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Στις ηλικίες αυτές τα παιδιά διακρίνονται από εγωκεντρισμό και συχνά συμπεριφέρονται άσχημα στους συνομηλίκους τους. Κάποιες φορές κοροϊδεύουν, προσβάλλουν ή χρησιμοποιούν ακόμα και βία, σωματική και λεκτική. Το συγκεκριμένο βιβλίο αποδεικνύει ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να λυθούν οι διαφορές. Η Μπρι, ο Μπίλι και ο Φρέντι αντιμετωπίζουν τις προσβολές που δέχονται με ψυχραιμία και υπομονή. Δεν ανταποδίδουν την άσχημη συμπεριφορά και στο τέλος ανταμείβονται. Η καλοσύνη και η ευγένεια είναι σπουδαίες αρετές, που δε θα έπρεπε να λείπουν από κανένα. Στο τέλος το βιβλίου υπάρχει ένας Οδηγός Σωστής συμπεριφοράς, που προτρέπει τους μικρούς αναγνώστες να συμπεριφέρονται ευγενικά και να αντιμετωπίζουν σωστά τα κακόβουλα σχόλια των άλλων.

Στην ίδια σειρά «Μπίλι και Μπρι» κυκλοφορεί και "Η τούρτα γενεθλίων". Στα γενέθλια του Ντάνι, ο Μπίλι και η Μπρι έχουν διαφορετικές ιδέες για το πώς θα τα γιορτάσουν. Αρχικά υπάρχει μια αντιπαράθεση, αλλά στο τέλος οι τρεις φίλοι διασκεδάζουν. Το βιβλίο αυτό μας δείχνει ότι οι διαφορές ομορφαίνουν τη ζωή μας και μας κάνουν καλύτερους ανθρώπους.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.