Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Εδώ νηπιαγωγείο! (Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο)

 

Τίτλος: Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι στο σχολείο

Συγγραφέας: Helen Stephens

Εκδοτικός οίκος: Ίκαρος

Η Έλλη είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Ο καλύτερός της φίλος, όμως, δεν είναι καθόλου συνηθισμένος. Είναι ένα λιοντάρι, που την ακολουθεί παντού. Είναι, μάλιστα, ο ήρωας της πόλης, γιατί κάποτε είχε βοηθήσει το δήμαρχο. Το μόνο μέρος που δεν μπορούν να πάνε μαζί είναι το σχολείο. Η δασκάλα της Έλλης, η κυρία Ολυμπία, δεν επιτρέπει στο λιοντάρι να εμφανίζεται στο σχολείο. Το λιοντάρι έχει προσπαθήσει πολλές φορές να κρυφτεί στο σχολείο, αλλά η κυρία Ολυμπία τον ανακαλύπτει πάντα. Μια μέρα το λιοντάρι κοιμάται, κατά λάθος πάνω στο σχολικό λεωφορείο που μεταφέρει την τάξη της Έλλης στο μουσείο. Εκεί, το λιοντάρι κρύβεται και πάλι, αλλά η κυρία Ολυμπία, φυσικά, το ξετρυπώνει και πάλι. Αναγκάζεται να βγει από το μουσείο και να ακολουθήσει το σχολικό. Ο καιρός είναι πολύ άσχημος: βρέχει και φυσά δυνατά. Ένα δέντρο πέφτει μπροστά στο σχολικό και του κόβει το δρόμο. Πώς θα επιστρέψουν η Έλλη και οι συμμαθητές της στο σχολείο; Ευτυχώς, το καλό λιοντάρι έρχεται και πάλι να σώσει την κατάσταση. Τους παίρνει όλους στην πλάτη του και τους επιστρέψει με ασφάλεια στο σχολείο.

Αυτό είναι το τρίτο βιβλίο της σειράς: "Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι" και απευθύνεται σε αναγνώστες προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας. Το θέμα που πραγματεύεται είναι η φιλία ανάμεσα σε ζώα και ανθρώπους και ιδιαίτερα σε παιδιά. Τα οφέλη που προκύπτουν από τη φιλία αυτή είναι καταγεγραμμένα και κοινά αποδεκτά. Ένα ζώο συντροφιάς προσφέρει στιγμές ξεκούρασης, διασκέδασης, ξεγνοιασιάς γεμάτες συναισθήματα (χαρά, ανακούφιση, θλίψη). Τα ζώα μπορεί να προσφέρουν ασφάλεια, να αποτελέσουν έμπιστο σύντροφο και πολύτιμη συντροφιά.

Το βιβλίο, επίσης, επιχειρεί να καταρρίψει το πρότυπο του καλού και του κακού. Όλοι έχουμε μάθει να φοβόμαστε τα λιοντάρια και άλλα ζώα, επειδή αυτά τα στερεότυπα μας επιβλήθηκαν από την παιδική μας ηλικία. Μέσα από την ιστορία, όμως, της Έλλης βλέπουμε ότι μπορεί το αντικείμενο του φόβου μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας να αποδειχτεί σωτήριο.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.