Ο Μαγικός Κόσμος του παιδικού βιβλίου: Εδώ νηπιαγωγείο! (Η μεγάλη νίκη της Ζωής)

Τίτλος: Η μεγάλη νίκη της Ζωής

Κείμενο-εικόνες: Ελένη Τσαλδλίρη

Εκδοτικός οίκος: Σαΐτης

Η Ζωή, η Ζαχαρίτσα, ταξιδεύει με το αεροπλάνο της για να μεταφέρει λιχουδιές στα παιδιά όλου του κόσμου που δεν μπορούν να τις αγοράσουν. Η Ζωή ζει στη Ζαχαροχώρα, μια υπέροχη και γλυκιά πολιτεία. Πριν από μερικά χρόνια, όμως, η Ζαχαροχώρα μπήκε σε μεγάλες περιπέτειες: στο ψηλότερο σημείο της χώρας ζούσε η Νιφάδα Λευκάδα, που διατηρούσε άσπρο και καθαρό το γάλα στο εργαστήρι επεξεργασίας γάλακτος. Η μάγισσα Γκρίζια, όμως, ζήλεψε την ευτυχία της Ζαχαροχώρας και θέλησε να τη μολύνει. Έστειλε, λοιπόν, μια πυκνή σταχτοβροχή για να βρομίσει το γάλα στη Ζαχαροχώρα. Η απελπισία και η λύπη κυρίευσε, τότε, τις καρδιές των κατοίκων. Η μόνη που αντιστάθηκε ήταν η Ζωή! Παρόλο που έχασε τα μαλλιά της από τη μόλυνση και έγινε αδύναμη, αποφάσισε να νικήσει τη μάγισσα Γκρίζια. Κι όταν νίκησε, η ελπίδα και η αισιοδοξία ξαναγύρισαν στη Ζαχαροχώρα.

Μια αλληγορική ιστορία για τον παιδικό καρκίνο, που, δυστυχώς, ταλανίζει τις σύγχρονες κοινωνίες. Το πιο δύσκολο στοιχείο της πάθησης αυτής είναι ότι μαζί με το παιδί ταλαιπωρείται ολόκληρη η οικογένεια. Η θεραπεία μπορεί να απαιτήσει μεγάλο χρονικό διάστημα, αλλά τελικά τα παιδιά φτάνουν στην κορυφή του βουνού. Για όλα τα παιδιά με καρκίνο, στόχος είναι η ίαση. Όλο και περισσότερα παιδιά επιτυγχάνουν αυτόν τον στόχο, μεγαλώνουν και γίνονται υγιείς ενήλικες. Επομένως, πρέπει τα παιδιά και οι γονείς να αισιοδοξούν.Η Ζωή προσβάλλεται από μια σοβαρή ασθένεια, όμως δεν το βάζει κάτω. Πολεμά με όλες της τις δυνάμεις και αντιστέκεται, ώσπου στο τέλος τα καταφέρνει. Αυτή η στάση της στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους μικρούς αναγνώστες: ότι όταν δεν παραιτείσαι και δεν υποτάσσεσαι, η ζωή θα σε ανταμείψει.

Το βιβλίο απευθύνεται σε αναγνώστες προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και μπορεί να αξιοποιηθεί από παιδαγωγούς ή γονείς που θέλουν να θίξουν το δύσκολο αυτό ζήτημα, αλλά δεν ξέρουν πώς να το κάνουν. Αξίζει, εδώ, να σημειωθεί ότι το βιβλίο αποτελεί προσφορά της συγγραφέως στην "ΕΛΠΙΔΑ", το Σύλλογο Φίλων Παιδιών με καρκίνο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Σχολίασε
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια

Μπορείτε να είστε πρώτος που θα αφήσει ένα σχόλιο

Σχολίασε

Όλα τα σχόλια
Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις απαιτούμενες πληροφορίες (*). Βασικός κώδικας HTML επιτρέπεται.